Skini našu aplikaciju

Slušaj i gledaj online

 • weather-image

  18C° Karlovac

 • weather-image

  18C° Duga Resa

 • weather-image

  16C° Ogulin

 • weather-image

  17C° Ozalj

 • weather-image

  17C° Slunj

Video Život USKE STAZE U PRIMORSKOJ Podijeli

Stanovnici Primorske žele jednosmjernu ulicu, a vjerojatno će je i dobiti

Sadašnja prometnica je uska za nesmetan dvosmjerni promet, a problem u odvijanju prometa su i autobusi i teretna vozila koji zauzmu veći dio kolnika

Stanovnici Primorske ulice na Dubovcu žele da njihova ulica postane jednosmjerna.

Umorni od ulice u kojoj je promet i više nego gust, u dva smjera, a nedovoljna je širina kolnika, nedavno su apelirali i putem Glasa naroda Radio Mrežnice. Želimo rješenje problema, poručili su.

Jedan od onih koji živi u ovoj ulici je i Juraj Pogelšek.

-Ovdje uvijek treba paziti kad se ide preko ceste, ona je uska. Djeca idu u školu, neki ovuda voze jako brzo. Dodatan je problem kad dolazi autobus i cijeli promet staje jer se auto mora maknuti i pustiti ga, pripovijeda nam. S njim se slažu i ostali stanari Primorske jer misle da je ulica uska i neprimjerena za dvosmjerni promet.

Plan je bio porušiti kestene, ali nije uspio

ŽUC je imao projekt proširenja kolnika za ovu cestu kako bi se omogućio dvosmjerni promet. Trebalo je zato srušiti tridesetak stabala kestena s čime se nisu složili konzervatori, ali ni stanari.

Da bi Primorska u budućnosti mogla postati jednosmjerna, dokazuje i odgovor iz Grada Karlovca. Stručne službe na naš upit odgovaraju  da je novim GUP-om određeno da će cesta imati pravac Marmontova aleja – Supilova – Ul. Herte Turze i Ulica Luščić, uključujući kružni tok Jamadol. Građevinsku dozvolu imaju, čekaju realizaciju.  Onog trenutka kad se napravi ta dionica, uz izgradnju Ulice Lušćić od Primorske do Herte Turze, Primorska bi postala jednosmjerna, a dvosmjerna od Ulica Luščić od Primorske do Jamadolske dvosmjerna. U Gradu kažu da je to i preduvjet da bi Primorska postala jednosmjerna. Tako bi konačno omogućili promet bez zastoja i autobusima i teretnim vozilima.

Pročitajte i ovo

ČVRSTO I ČVRŠĆE

Čak 51 pilot učvrstit će padinu u Dubravcima, na njih će se položiti čelične grede