Skini našu aplikaciju

Slušaj i gledaj online

 • weather-image

  3C° Karlovac

 • weather-image

  3C° Duga Resa

 • weather-image

  2C° Ogulin

 • weather-image

  3C° Ozalj

 • weather-image

  2C° Slunj

Karlovac KAO NOVO Podijeli

Stara atletska staza uz Koranu nakon uređenja kao nova

Na redu je sada i atletska staza na stadionu. Njena obnova koštat će oko 3 milijuna kuna

U samo mjesec dana i za 100 tisuća kuna uređena je atletska staza i odbojkaško igralište uz Koranu.

Sanacija se odvijala u tri faze.

– Sanacija atletske staze podrazumijeva sanaciju postojećih rubnjaka, postavljanje novih gdje ih nije bilo, ravnanje sloja tenesita, postavljanje novog slova i opet ravnanje. U drugoj fazi uređivalo se odbojkaške terene. Obojali smo stupove, stavili mreže i zamijenili pijesak – ovoga puta stavili smo licencirani pijesak za prvenstva za odbojku na pijesku. Treća faza bilo je uređenje okoliša, rekao je direktor tvrtke Mladost Tihomir Jarnjević.

Ova staza oduvijek je bila mjesto na kojem su Karlovčani, bilo sportaši ili rekreativci, provodili svoje vrijeme. Nakon kratkog zatišja trčanje u Karlovcu je ponovo IN pa je i ova staza, inače kraća od 400 metara, postala ‘pretijesna’ za sve zaintersirane.

Zato Grad intenzivno radi na projektu obnove atletske staze na nogometnom stadionu preko puta, na drugoj obali Korane. Projektna dokumentacija je završena, kaže gradonačelnik Damir Mandić i procjenjeno je da će ta sanacija i rekonstrukcija koštati oko 2,5 do 3 milijuna kuna. Zatvaranje financijske konstrukcije je u tijeku.

– Taj projekt, sanacije atletske staze je jedan od prioriteta u ovom trenutku. Napravili smo projektnu dokumentaciju i više nemamo razloga ne tražiti novce, naglasio je Mandić.

Pročitajte i ovo

O SOCIJALISTIČKIM SPOMENICIMA

Izložba “Na Kordunu spomenik do spomenika” od sutra u karlovačkoj Gradskoj knjižnici