Slušaj i gledaj online

 • weather-image

  0C° Karlovac

 • weather-image

  0C° Duga Resa

 • weather-image

  2C° Ogulin

 • weather-image

  0C° Ozalj

 • weather-image

  0C° Slunj

Crna kronika OPREZ Podijeli

Staricu iz Karlovca opljačkale dvije besramnice: “Mi smo socijalne radnice”. Dok se snašla, odmaglile s novcima

Policija opet upozorava: Ne vjerujte svakome i puštajte ga u kuću

Starica iz Karlovca ovih je dana postala žrtva dviju prevarantica koje su je pod krinkom djelatnica centra za socijalnu skrb opljačkale.

Sve se događalo u petak, a žena stara 83 godine, ništa ne sumnjajući, pustila ih je u stan. Predstavile su joj se kao socijalne radnice da bi nakon što su otišle, gospođa shvatila da su je opljačkale. Ukrale su joj novac, a onda je tada obavijestila policiju.

U policiji pak ponovno upozoravaju:Obzirom da postoji mogućnost da na ovakav način građani postanu žrtve kaznenih djela, upozoravamo ih da olako ne nasjedaju pričama nepoznatih osoba, da povećaju oprez i pripaze koga puštaju u svoj dom.

Podsjećamo da se počinitelji, bilo muške ili ženske osobe, najčešće predstavljaju kao službene osobe, dostavljači pošiljaka, inkasatori, pripadnici vjerskih zajednica, medicinsko osoblje ili kao prodavači određenih proizvoda. Nakon što uđu u stan ili obiteljski kuću, iskorištavaju povjerenje građana i dovode ih u zabludu ili jednostavno iskorištavaju nepažnju građana i otuđuju predmete veće vrijednosti, kažu u policiji.

Pročitajte i ovo

TRAŽI SE AUTO

Penzionerki iz Karlovca noćas ukraden Peugeot u Grabriku