Radio Mrežnica
NOVA ŠKOLA Podijeli

Staro zvono za početak škole i otvaranje MIOŠ-a: Ulaganje u obrazovanje je najbolje ulaganje

Županija otkupljuje i dodatnih 1800 kvadrata bivše tiskare za 2,8 milijuna kuna, kako bi se MIOŠ dodatno širio

Ministar Radovan Fuch je danas u Karlovcu starim školskim zvonom označio početak nove školske godine i istovremeno svečano otvorio novu zgradu karlovačke Mješovite industrijska – obrtničke škole MIOŠ na Gazi.

MIOŠ je iz centra Karlovca preselio na Gazu, u 880 kvadrata veliku zgradu bivše tiskare koju je županija kupila i uredila u samo dvije godine.

-Uloženo je 10 milijuna kuna od čega smo za energetsku obnovu dobili 3,5 milijuna kuna iz ministarstva graditeljstva i ministarstva regionalnog razvoja, a za unutarnje uređenje u vrijednosti 3,6 milijuna kuna, županija je u cjelosti osigurala sredstva kao i 1,5 milijuna kuna za opremanje pekarskog, frizerskog, pedikerskog i mesarskog kabineta u Prirodoslovnoj školi,  podsjetila je dožupanica Hajsan Dolinar.

Županija kupuje i ostatak bivše tiskare za širenje MIOŠ-a

Najbolje ulaganje je ulaganje u obrazovanje jer će se kad-tad višestruko vratiti naglasio je ministar Fuchs.

-Takvo ulaganje ne može propasti, ono što djeca nauče nose sa sobom i to je nešto što nema bankrota ima samo naprijed, samo oplemenjivanje, povećavanje i širenje horizonata, rekao je minsitar Fuchs.

Znaju to i u karlovačkoj županiji. Upravo su kupili ostatak zgrade bivše tiskare, 1800 kvadrata za 2,8 milijuna kuna, kako bi se MIOŠ još proširio.

-Tu bi za MIOŠ razvijali, osim kabinetske nastave i prostora za tjelesnu kulturu, i prostorno – smještajne kapacitete kako bi škola bila motivirajuća za upis učenika ne samo s područja Karlovačke županije već i susjednih županija, dodala je Hajsan Dolinar.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More