Skini našu aplikaciju

Slušaj i gledaj online

 • weather-image

  13C° Karlovac

 • weather-image

  12C° Duga Resa

 • weather-image

  11C° Ogulin

 • weather-image

  13C° Ozalj

 • weather-image

  11C° Slunj

Županija PREKIDI TRUDNOĆE Podijeli

Statistika HZJZ-a: Lani 231 pobačaj u karlovačkoj i ogulinskoj bolnici

Najviše je legalno induciranih, 180

U dvije zdravstvene ustanove u Karlovačkoj županiji koje obavljaju pobačaje, a radi se o karlovačkoj i ogulinskoj bolnici, lani je ukupno zabilježen 231 pobačaj.

Vidi se to iz službenih podataka Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo koji je objavio podatke za cijelu Hrvatsku.

Lani je tako u zemlji ukupno evidentirano 7485 pobačaja, od čega je putem individualnih prijava pobačaja u Bazu podataka prijavljeno ih 5390, a tome je pribrojano još 2.095
pobačaja koji nisu prijavljeni unatoč zakonskoj obavezi, ali su evidentirani u Bazi podataka o hospitalizacijama, piše u izvješću HZJZ-a.

Na razini države, najveći dio pobačaja čini kategorija ostalih abnormalnih produkata s 36,5 posto, slijede legalno inducirani pobačaji  s 34,7%.
Kategorija spontanih pobačaja čini 19,6% ukupnog broja pobačaja. Izvanmaternična trudnoća je evidentirana u 7,3% prijavljenih pobačaja, kažu u HZJZ. Podatke čitajte ovdje.

Inače, za Karlovačku županiju u ovom izvješću stoji brojka 212 i odnosi se na pobačaje prema vrsti i prebivalištu žena, dok druga tablica koja govori o pobačajima u zdravstvenim ustanovama za OB Karlovac donosi broj 212, a za ogulinsku bolnicu 19.

U tablici stoji i da je u Karlovačkoj županiji od 212 pobačaja njih 7 učinjeno zbog izvanmaterične trudnoće, 17 zbog abnormalnih produkata začeća, 7 je bilo spontanih, a 180 legalno induciranih.

Pročitajte i ovo

STOLNI TENIS

Aquaestil otvorio nastup u Europskom kupu uvjerljivom pobjedom nad portugalskim Uniaom Sebastianenseom