Skini našu aplikaciju

Slušaj i gledaj online

 • weather-image

  17C° Karlovac

 • weather-image

  17C° Duga Resa

 • weather-image

  15C° Ogulin

 • weather-image

  17C° Ozalj

 • weather-image

  16C° Slunj

Karlovac 1014 PRIJAVA ŠTETA Podijeli

Šteta od potresa u Karlovcu skoro 99 milijuna kuna, a prijave još stižu

Neki su već iseljeni iz oštećenih zgrada poput stanara u Draškovićevoj

Prošlotjedni razorni potres na Banovini, ali i nekoliko snažnijih nakon njega, ostavili su posljedice i na objektima u Karlovačkoj županiji. Do danas je prijavljeno 1014 šteta, a prijave i dalje pristižu.

Najviše oštećenih objekata, za sad 755  je na području Karlovca. Prema preliminarnim procjenama radi se o šteti od 98,9 milijuna kuna zbog čega će Grad od Županije zatražiti proglašenje prirodne nepogode.

-Od 755 prijava evidentirali smo 17 opasnih objekata od čega moramo iseliti šest objekta, a dva su od prije bila prazna. U tih 17 objekata živi 11 obitelji, rekao je dogradonačelnik Karlovca Ivan Mrzljak.

Od 755 oštećenih objekata u Karlovcu čak 111 je u vlasništvu države i na njima je šteta najveća, 76.213.000 kuna

Oštećenja su na području cijeloga grada. -Vukoder, Orlovac, Kaštel, ovdje područje grada, Udbinja, Kralja Petra Krešimira IV 2 i 2a, Draškovićeva, Radićeva, Šimunićeva…

Iz Draškovićeve 6 iseljeno šest obitelji, od crkava najviše oštećena ona u Rečici

Iz opasnih objekata isljeno je i nekoliko obitelji. Posljednji su morali otići iz zgrade u Draškovićevoj 6.

-Već nakon 29.12. smo jednu obitelj koja je živjela u državnom stanu u nakon potresa neuvjetnoj zgradi, premjestili u jedan gradski stan. Isto tako iz zgrade u Draškovićevoj 6 koja je proglašena neuvjetnom za boravak, za šest obitelji smo ponudili smještaj u hotelu, ali prema jutrošnjim informacijama oni su svi pronašli zamjenski smještaj. Njima ćemo u jednom periodu refundirati troškove stanovanja, naglasio je gradonačelnik Damir Mandić.

Gradski oci svima koji su prijavili preliminarnu štetu, a odlučili su je sami sanirati, poručuju da čuvaju račune jer će im ti troškovi biti refundirani. U Karlovcu je oštećeno i nekoliko sakralnih objekata, najjače crkva i župni dvor u Rečici.

Karlovčani, ali i svi stanovnici Karlovačke županije koji nakon potresa imaju oštećenja na svojim objektima, štetu mogu prijaviti do 14. siječnja. Nakon tog roka i proglašenja prirodne nepogode, utvrđivat će se stvarna šteta.

Pročitajte i ovo

AGLOMERACIJA

Od danas radovi na Jamadolu u sklopu aglomeracije