Skini našu aplikaciju

Slušaj i gledaj online

 • weather-image

  3C° Karlovac

 • weather-image

  3C° Duga Resa

 • weather-image

  5C° Ogulin

 • weather-image

  3C° Ozalj

 • weather-image

  3C° Slunj

Karlovac Podijeli

Štićenike Centra razveselili darovima

Naime, kako je istaknula njihova predstavnica, sve je započela suradnjom Vijeća i roditelja djece s posebnim potrebama. U tim kontaktima gimnazijalci su spoznali da su to djeca kao i sva ostala i da su baš zbog poteškoća koje imaju specifična. – Još su nam zbog toga draža i ta djeca su stvarno osobe s kojima […]

Naime, kako je istaknula njihova predstavnica, sve je započela suradnjom Vijeća i roditelja djece s posebnim potrebama. U tim kontaktima gimnazijalci su spoznali da su to djeca kao i sva ostala i da su baš zbog poteškoća koje imaju specifična.

– Još su nam zbog toga draža i ta djeca su stvarno osobe s kojima se možemo zbližiti i kojima možemo pomoći. Zbog toga smo upravo htjeli stvoriti te neke akcije i time im pomoći jer oni su dar, dar svima nama, dar Karlovca, zaključila je.

U ovoj akciji skupili su novce i najmlađim štićenicima Centra, osim slatkiša, poklonili plastifikator s plastičnim fasciklima u kojima će djeca moći čuvati svoje crteže.

Ravnatelj Centra, Volodymyr Kubinskyy zahvalio se Gimnaziji Karlovac, a posebice Vijeću učenika, koje je i inicijator ove akcije.

Volodymyr Kubinskyy, ravnatelj Centra za odgoj i obrazovanje:
– U ovom potrošačkom društvu nekako sve manje dolaze ljudi do izražaja da poklanjaju nešto jedni drugima. Ako i poklanjaju, onda od viška toga što imaju. A vi ste u posebnim prilikama, jer ste zapravo hjteli odreći se jednog komada zadovoljstva i stavljati kunu po kunu u kasicu kako biste podarili trenutak sreće ovoj našoj dječici.

Karlovački Centar za odgoj i obrazovanje je obrazovna ustanova čije programa pohađa oko 130 djece s posebnim potrebama u predškolskoj i školskoj dobi, a Kubinski je kazao kako su, uz redovne školske aktivnosti, programi Centra vrlo bogati, pa ističe nedavni susret djece s kontakt policajcem kada su djeca imala priliku pitati policajca sve što ih zanima. Osim toga, posjećuju kulturne ustanove, sudjeluju na biciklijadama, školi plivanja, sudjelovali su na kestenijadi, a očekuje ih i posjet Osnovnoj školi Grabrik u sklopu njihovog Dana otvorenih vrata.

Posebna suradnja s Gimnazijom ogleda se i u najavljenom informatičkom tečaju u sklopu kojega će gimnazijalci podučavati roditelje štićenika Centra, kako bi oni svojoj djeci mogli pomoći pri radu s računalima.

Sve ove aktivnosti, baš kao i današnja svečanost, koja je završila zajedničkom pjesmom, kaže ravnatelj Kubinskyy, imaju za cilj ugodno okruženje i sreću djece.

Pročitajte i ovo

BUKA PO MJERI

Javno savjetovanje o buci i ugostiteljskoj djelatnosti: Bučnije na točno određenim lokacijama, svirke na terasama kafića, kampiranje izvan kampova