Skini našu aplikaciju

Slušaj i gledaj online

 • weather-image

  13C° Karlovac

 • weather-image

  13C° Duga Resa

 • weather-image

  12C° Ogulin

 • weather-image

  13C° Ozalj

 • weather-image

  13C° Slunj

Sport KUGLANJE Podijeli

Stigla potvrda: kuglana u Domu OS Zrinski od sutra otvorena za treninge i utakmice

Kuglačice Karlovca te kuglači Mostanja 1949 i Željezničara svoje će preostale domaće prvenstvene oglede ipak moći odigrati na domaćoj kuglani.

KARLOVAC – Kuglana u Domu oružanih snaga Zrinski od sutra poslijepodne bit će otvorena za treninge i utakmice karlovačkih prvoligaša i drugoligaša, koji će tako preostale domaće susrete u nastavku sezone ipak moći odigrati na svojoj domaćoj kuglani.

Potvrdu ove informacije dobili smo u Karlovačkoj športskoj zajednici, koja je proteklih dana vodila ‘bitke’ s Ministarstvom obrane oko otvaranja karlovačke kuglane. Podsjetimo, MORH je već prije najavio da kuglanu neće otvoriti prije 1. lipnja, odnosno da će tek nakon tog datuma razmatrati njeno otvaranje, a kako bi se spriječio eventualni ulazak koronavirusa u vojni sustav.

Ta odluka karlovačkim je klubovima prouzročila probleme jer, nakon što je Nacionalni stožer civilne zaštite odobrio treniranje u zatvorenim sportskim objektima, morali su pronaći alternativno rješenje. Uskočio je tada Kuglački klub Željezničar, koji je ostalim karlovačkim klubovima ustupio termine za treniranje na dvostaznoj kuglani na Drežniku, no nakon što je na snagu stupila odluka o nastavku prvoligaške i drugoligaške sezone, ostalo je pitanje gdje će karlovački klubovi odigrati preostale domaće prvenstvene dvoboje. Karlovačka športska zajednica je, u dogovoru s klubovima, privremeno rješenje pronašla u kuglanama Azelija u Ozlju i Klek u Ogulinu, no povoljna epidemiološka situacija i pritisak KŠZ-a urodili su plodom pa će kuglačice Karlovca te kuglači Mostanja 1949 i Željezničara preostale domaće prvenstvene dvoboje moći odigrati na domaćoj kuglani.

Karlovačku kuglanu za treninge i domaće susrete koriste i kuglači dugoreške Stare hiže, koji također trebaju završiti sezonu u Drugoj hrvatskoj ligi Zapad. U rasporedu 19. kola na stranicama Hrvatskog kuglačkog saveza stoji da će Dugorešani momčad pulskog Uljanika dočekati na kuglani Azelija u Ozlju, no nakon odluke o otvaranju karlovačke kuglane, moguće je da će doći do promjene pa će Stara hiža Puljane ipak ugostiti u Karlovcu.

Pročitajte i ovo

KUGLANJE

Željezničar u županijskom ogledu bolji od Policajca, Obrtnik i Mostanje 1949 upisali prve ovosezonske pobjede