Skini našu aplikaciju

Slušaj i gledaj online

 • weather-image

  17C° Karlovac

 • weather-image

  16C° Duga Resa

 • weather-image

  15C° Ogulin

 • weather-image

  16C° Ozalj

 • weather-image

  15C° Slunj

Karlovac UZMU, A NE PLATE Podijeli

Stigle vrućine, stigle i krađe vode s hidranata. VIK jača nadzor nad sustavom

Zbog ovakvih krađa dolazi do pada tlaka u sustavu te prekida u vodoopskrbi

S dolaskom ljeta dolazi i problem za opskrbljivače vodom, a to je krađa vode. U karlovačkom VIK-u zato su pojačali nadzor nad hidrantskim sustavima. 

Pristojno rečeno, radi se o neovlaštenom uzimanju vode s hidranata, a ovo je i jedan od uzroka što na nekim cjevovodima dolazi do pada tlaka, a onda i problema u vodoopskrbi. U VIK-u su na ovaj problem upozorili i danas, s najnovijim primjerom o krađi vode na trasi cjevovoda koji kreće od Jelse, a završava u Draganiću.

Zato dolazi do pada tlaka, a što se kod potrošača u višim dijelovima Draganića manifestira kao prekid vodoopskrbe.

Tako se voda krade s dijelova javne vodoopskrbne mreže odnosno s hidranata, a u VIK-u kažu da osim što je to nesavjesno ponašanje, protuzakonito je.

– Apeliramo na građane da koriste vodu u skladu sa propisima, tj. isključivo s vlastitih priključaka spojenih na javni sustav vodoopskrbe. Naši djelatnici pojačali su nadzor nad hidrantskim sustavima, a vas molimo da, ukoliko primijetite neovlašteno korištenje usluge vodoopskrbe, kontaktirate naš besplatni telefon 0800 400 047 ili o tome obavijestite PU karlovačku, kažu u ovoj tvrtki.

Pročitajte i ovo

SREĆOM BEZ ŽRTAVA

Kamion na autocesti naletio na cestarsko vozilo iz kojeg su malo prije toga izašli radnici