Skini našu aplikaciju

Slušaj i gledaj online

 • weather-image

  12C° Karlovac

 • weather-image

  11C° Duga Resa

 • weather-image

  10C° Ogulin

 • weather-image

  11C° Ozalj

 • weather-image

  11C° Slunj

Županija VODA SMRDI Podijeli

Što se događa s vodom iz Velemerića? Ima odvratan okus i miris. Komunalno: Pokušavamo otkriti što je

Tehničkih kvarova nema, moguće je više scenarija – od pomicanja tla do pražnjenja septičkih jama, ali i razvrstavanja gnoja po oranicama

Što se događa s vodom na području Duge Rese, ali i Barilovića,odnosno izvora Velemerić pitaju se zabrinuti mještani već dva dana.

Brojni pozivi na Radio Mrežnicu mogu se svesti na zajednički nazivnik – voda ima odvratan okus i miris.

“Odvratan okus i miris”, kaže slušateljica iz Varoša. “Jaki miris, čim se otvori slavina užasno zaudara i niti se može s njom bilo što oprati, a najmanje da je takva ispravna za piće”, kaže slušateljica iz Barilovića. “Voda u Varošu i D.Resi cijeli dan smrdi po kloru i ne može se piti”, kaže treća.

I dok se građani sve više bune, u  Komunalnom Duga Resa jooš ne znaju što je u pitanju. Tehnički direktor Željko Kučinić kaže da istražuju slučajeve i da tehničkih kvarova nema.

– Na terenu smo i sve pregledavamo, nismo zamijetili nikakve kvarove, ono što smo mogli vidjeti u okruženju samog izvora Velemerić je u redu, kaže Kučinić.

Upravo zbog svega toga u Komunalnom od jučer dodaju u vodu više klora što je objašnjenje zašto voda ima takav okus. No, zašto voda smrdi i odvratnog je okusa kako kažu mještani, još nije poznato.

Moguće je više scenarija, kaže Kučinić. Jedan od njih je da je negdje u terenu došlo do pomicanja tla što je u kraškom području kakvo je naše lako moguće. To tada može promijeniti kvalitetu vode.  Drugi mogući scenarij koji ne izgleda nemoguć jest pražnjenje septičkih jama što je u proljeće uobičajeno i slučajevi u kojima njihov sadržaj odlazi u propusno kraško tlo ili vodu. Treći je obrada tla odnosno dostava gnoja po oranicama.

A bi li trebali piti takvu vodu, Kučinić kaže da oni koji ne žele – ne moraju, no pravu, bakteriološku analizu imat će nakon što je napravi Zavod za javno zdravstvo. Vodu nose na analizu sutra.

 

 

Pročitajte i ovo

IZVJEŠTAJ

43 pozitivna u županiji, sve manje onih u bolnicama