Skini našu aplikaciju

Slušaj i gledaj online

 • weather-image

  18C° Karlovac

 • weather-image

  17C° Duga Resa

 • weather-image

  16C° Ogulin

 • weather-image

  19C° Ozalj

 • weather-image

  16C° Slunj

Sport NOVE PROMJENE Podijeli

Stolnotenisačice, kuglačice i kuglači ipak prekidaju natjecanje, Ministarstvo ih svrstalo među individualne sportove

Uz stolni tenis i kuglanje, Ministarstvo sporta među individualne sportove svrstalo je i tenis, boćanje, veslanje i streljaštvo.

Iako su, obzirom igraju u najvišem stupnju natjecanja, stolnotenisačice Aquaestila, kuglačice Ogulina te kuglači Korane, Kleka i Kupe prošlog vikenda nastavili ligaška natjecanja, taj nastavak bio je kratkog vijeka.

Hrvatski stolnoteniski savez donio je odluku o prekidu svih natjecanja pod njegovom ingerencijom, a kako doznajemo, sutra će istu odluku donijeti i Hrvatski kuglački savez. A razlog prekida je prilično interesantan. Naime, Ministarstvo turizma i sporta je u pojašnjenju kojeg je slalo nacionalnim savezima, a vezanom za nove epidemiološke mjere, kuglanje i stolni tenis, zajedno s karateom, tenisom, boćanjem, veslanjem i streljaštvom, rangiralo kao individualne sportove. A to znači da u tim sportovima s treninzima i natjecanjima mogu nastaviti samo sportaši 1., 2. i 3. kategorije prema kategorizaciji Hrvatskog olimpijskog odbora.

Obzirom u mnogim stolnoteniskim i kuglačkim klubovima igraju sportaši koji nisu u te tri spomenute kategorije pa ne mogu nastaviti treniranje i natjecanje, Hrvatskom stolnoteniskom savezu nije preostalo ništa drugo nego prekinuti sva natjecanja pod svojom ingerencijom do daljnjega, a kako smo naveli, isto će sutra odlučiti i Hrvatski kuglački savez.

Pročitajte i ovo

NOGOMET

Vojnićani na svom terenu slavili nad Banovcem iz Gline