Skini našu aplikaciju

Slušaj i gledaj online

 • weather-image

  4C° Karlovac

 • weather-image

  4C° Duga Resa

 • weather-image

  3C° Ogulin

 • weather-image

  4C° Ozalj

 • weather-image

  4C° Slunj

Županija VOJSKA POMAŽE Podijeli

VIDEO: Stotinu vojnika slaže vreće u Mostanju i grade zečji nasip

Postavljanje box barijera nije dovršeno pa tu Karlovac treba pomoć

Stotinjak vojnika Hrvatske kopnene vojske od jutros slaže vreće na području karlovačkog Mostanja gdje nije završen privremeni zaštitni nasip načinjen od box barijera.

Riječ je o području Mrežničkog Zatoka gdje strojevi ne mogu doći pa se koristi vojska. Pomoć je zatražena jutros, a vojnici su vrlo brzo stigli na Mostanje i započeli s radovima.

Vojska ide gdje ne mogu strojevi: “Vlasnici nisu jučer dopustili pa danas završavamo s vojskom”

Brigadni general Siniša Jurković za Radio Mrežnicu kaže da su od jutros aktivirani, i to stotinu pripadnika HV-a. – Pomoći ćemo da se zatvori i spriječi prodor vode.

Na Mostanju je 40 pripadnika inženjerijske pukovnije, te 60 pripadnika gardijske mehanizirane brigade

Šef karlovačkog centra 112 Martin Barić kaže da će vojska ići tamo gdje ne mogu strojevi, a najprije se zatvara Mrežnički Zatok.
– Tu vlasnici jučer nisu dopustili pa Hrvatske vode nisu mogle završiti, zato sada interventno radimo s vojskom ovaj dio, kaže Barić.

Inače, vodostaji karlovačkih rijeka i dalje su u porastu. Kupa u Karlovcu je na 662 cm, a vodostaj Korane na 674 cm. Na snazi je pripremno stanje na obje ove rijeke. Mrežnica u Gornjem Mrzlom Polju je na 313  cm i trenutno je u blagom padu. Dobra na području Ogulina je na 196, a na Stativama vodostaj je 365 cm. Radi se o podacima od 7 sati. Novi nema jer su senzori koji mjere visinu rijeka u kvaru.

Pročitajte i ovo

EU SREDSTVA

Karlovac uspješan u provedbi ITU projekata: Ove godine na raspolaganju 33 milijuna eura