Skini našu aplikaciju

Slušaj i gledaj online

 • weather-image

  12C° Karlovac

 • weather-image

  12C° Duga Resa

 • weather-image

  10C° Ogulin

 • weather-image

  11C° Ozalj

 • weather-image

  11C° Slunj

Hrvatska ŽELJEZNICA Podijeli

Strabag će raditi drugi kolosijek od Hrvatskog Leskovca do Karlovca

Radi se o ponudi vrijednoj 1,7 milijardi kuna

Ponuda zajednice ponuditelja Strabag AG; Strabag d.o.o. i Strabag Rail a.s., vrijedna 1,7 milijardi kuna bez PDV-a, odabrana  je kao ekonomski najpovoljnija za radove na građevinskom i elektroenergetskom željezničkom infrastrukturnom podsustavu projekta “Rekonstrukcija postojećeg i izgradnja drugog kolosijeka na dionici Hrvatski Leskovac – Karlovac”.

Ta ponuda je u ponovljenom postupku pregleda i ocjene ponuda ostvarila najveći broj bodova, sukladno kriteriju ekonomski najpovoljnije ponude. Nakon što odluka o odabiru postane izvršna, očekuje se potpisivanje ugovora, ističe se u priopćenju HŽ Infrastrukture.
Projekt od 2 milijarde kuna

Procijenjena vrijednost radova, koji se sufinanciraju iz Operativnog programa Konkurentnost i kohezija 2014.-2020., iznosila je nešto više od 2 milijarde kuna.

Projekt uključuje rekonstrukciju postojeće željezničke pruge i izgradnju drugoga kolosijeka uz postojeći u duljini 44 kilometra, rekonstrukciju kolodvora i stajališta te izgradnju podvožnjaka i nadvožnjaka s pripadajućim cestovnim prometnicama umjesto željezničko-cestovnih prijelaza

Pročitajte i ovo

SAMO ZELENO

Pošumljavanje Perjasice: 2000 sadnica hrasta lužnjaka za ljepši krajobraz