Skini našu aplikaciju

Slušaj i gledaj online

 • weather-image

  29C° Karlovac

 • weather-image

  28C° Duga Resa

 • weather-image

  28C° Ogulin

 • weather-image

  28C° Ozalj

 • weather-image

  27C° Slunj

Županija SVE BOLJI ODAZIV Podijeli

Štrajk i sutra u Karlovačkoj županiji: Ne tražimo kruha nad pogačom, tražimo za kruh

Odaziv u osnovnim i srednjim školama Karlovačke županije bolji od prethodnog

Sa svakim novim štrajkom u Karlovačkoj županiji je sve bolji odaziv učitelja i profesora osnovnih i srednjih škola.

Današnjem trećem u osnovnim školama pridružilo se gotovo 100 % djelatnika i učenika nema. U srednjim školama je odaziv nešto veći od 60 % u ponekoj školi došao je učenik ili dva, osim u Prirodoslovnoj gdje ih ima više.

Ukoliko se Vlada i sindikati danas ne dogovore nastavlja se cirkularni štrajk. To znači da u Karlovačkoj županiji neće ni sutra biti nastave.

-Ne tražimo kruha nad pogačom, tražimo novac za kruh, rekla je sindikalna povjerenica Biserka Šintić dodavši kako ne smatra da su učitelji siromašni, ali da su kao ljudi koji su učili i odgajali i one koji danas sjede u Saboru i Vladi, debelo potplaćeni.

Bez obzira na moguće pritiske poput onoga da im dnevnice u vrijeme štrajka neće biti plaćene ili da dođe do zabrane, učitelji ne odustaju.

– Poručujem svim kolegicama, kolegama, svim zaposlenicima u osnovnoškolskom obrazovanju u našoj županiji, ustrajmo do kraja, borimo se za naš status, dostojanstvo i naša prava, poručila je Šintić zahvalivši svim građanima posebno roditeljima koji im daju podršku.

Pročitajte i ovo

NAJNOVIJE O KORONI

Rezultati o koroni za Karlovačku županiju još se čekaju