Skini našu aplikaciju

Slušaj i gledaj online

 • weather-image

  19C° Karlovac

 • weather-image

  19C° Duga Resa

 • weather-image

  18C° Ogulin

 • weather-image

  19C° Ozalj

 • weather-image

  18C° Slunj

Život NEMA PREDAJE Podijeli

Štrajk se pretvorio u pokret za bolje obrazovanje i njegov status

Na velikom prosvjedu učitelja na glavnom zagrebačkom trgu okupilo se oko 50.000 ljudi

Oko 20.000 učitelja, a prema procjenama sindikata i 50.000 ljudi,  među njima i skoro 600 učitelja osnovnih i oko 150 nastavnika srednjih škola iz Karlovačke županije, sudjelovalo je na današnjem prosvjedu “Hrvatska mora bolje” na glavnom zagrebačkom trgu.

Pridružili su im se i brojni drugi građani. Svi zajedno traže povećanje koeficijenta složenosti poslova zaposlenima u obrazovanju za 6,11 %.

Uz bubnjeve, trube i zviždaljke prosvjednici su naoružani i brojnim transparentima na kojima piše – “Igre moći neće moći!”, “Ne odustajemo. Srušit ćemo i Vladu (Kalembera)”, “Vlada nedovoljan (1), učitelj odličan (5)”, “Vi nama prihode, mi vama ishode”, “Kad ti Vlada pokaže jezik, ti joj pokaži zube”, “Sveta Kata štrajk na vrata”, “All we want for x-mas is 6,11”, “Ovo nije štrajk, ovo je reforma”, “Štrajk za život”, “Reforma smo mi”, “Tko tebe osnovicom, ti njega koeficijentom”…

Ne planiraju odustati

Nakon što je prosvjed započeo pjesmom “Gaudeamus igitur”, okupljenima se obratila predsjednica Sindikata hrvatskih učitelja Sanja Šprem poručivši da ovo više nije štrajk za 6,11 % veće koeficijente već pokret za bolje obrazovanje i njegov status što su prosvjednici popratili gromkim skandiranjem: “Nema predaje!”

Iz Karlovaca odnosno Karlovačke županije u Zagreb je jutros otputovalo 13 autobusa i dva kombija nastavnika dok su ostali nastavili sa štrajkom u školama

Premijeru je poručeno da se prestane baviti teorijama zavjere i time tko stoji iza sindikata. – Iza nas stoje učitelji, iza nas stoje građani, iza nas stoji Hrvatska. Vi ste, premijeru, nas doveli danas ovdje. Vi ste odgovorni za mrcvarenje. Vi ste odgovorni što učenici nisu u klupama i što su učitelji na ulici,  rekao je Branimir Mihalinec.

Iz Vlade su vrlo brzo nakon početka prosvjeda pozvali predstavnike sindikata obrazovanja na sastanak. Održat će se u 16 sati s predstojnikom Ureda premijera Zvonkom Frkom Petešićem.

Pročitajte i ovo

NE IDE IH

Dok se gradonačelnik Boljar oporavlja u bolnici, zamjenica Srakočić završila na štakama