Skini našu aplikaciju

Slušaj i gledaj online

 • weather-image

  20C° Karlovac

 • weather-image

  20C° Duga Resa

 • weather-image

  22C° Ogulin

 • weather-image

  20C° Ozalj

 • weather-image

  20C° Slunj

Život NEMA ODUSTAJANJA Podijeli

Štrajk u svim školama do ispunjenja zahtjeva

Odluka je da se štrajka frontalno odnosno svi prosvjetari u cijeloj Hrvatskoj

Sindikati obrazovanja od danas pa do ispunjenja zahtjeva frontalno štrajkaju u cijeloj Hrvatskoj. 

Središnji odbor Nezavisnoga sindikata zaposlenih u srednjim školama i Veliko vijeće hrvatskih učitelja na zajedničkoj su sjednici jučer je jednoglasno donijeli takvu odluku.

Prosvjetari su najavili kako planiraju aktivnosti za vrijeme Kongresa Europske pučke stranke koji se u Zagrebu održava u srijedu i četvrtak, a za 25. studenog najavljen je veliki prosvjed u Zagrebu.

Na tiskovnoj konferenciji u 10 sati sindikati će objaviti rezultate referendumskog izjašnjavanja o posljednjoj ponudi Vlade

– Izuzetno je važno snažno odgovoriti Vladi kako ne pristajemo na prijetnje, te da smo spremni boriti se za svoje zahtjeve i dostojanstvo do kraja. Borba za dostojanstvo nema cijene. Ukoliko budemo i dalje jedinstveni i odlučni, Vlada će biti primorana ponovno sjesti s nama za stol i ponuditi prihvatljivo rješenje. Planiramo aktivnosti u vrijeme zasjedanja EPP-a u Zagrebu. Organizirat ćemo uskoro i prosvjed na nekom od zagrebačkih trgova, stoji u priopćenju na stranicama Nezavisnog sindikata zaposlenih u srednjim školama koje potpisuje predsjednik sindikata Branimir Mihalinec.

Pročitajte i ovo

JOŠ PRIVREMENI

HDZ uvjerljivo dobio izbore, SDP-ova koalicija doživjela potop