Skini našu aplikaciju

Slušaj i gledaj online

 • weather-image

  9C° Karlovac

 • weather-image

  9C° Duga Resa

 • weather-image

  10C° Ogulin

 • weather-image

  9C° Ozalj

 • weather-image

  9C° Slunj

Život UČITELJI SE NE DAJU Podijeli

Štrajk učitelja i sutra na “crni petak”: Više od 90 % odbilo Plenkovićevu ponudu

Sutra u 11 sati objavit će rezultate izjašnjavanja

Štrajka se i sutra, osnovna je informacija potrebna danas roditeljima i đacima, jer učitelji i profesori nastavljaju bunt protiv Vlade.

Po trenutačno vrlo preliminarnim i nepotpunim, ali apsolutno nedvojbenim podacima koje polako, ali sigurno skupljamo, preko 90 posto učitelja i nastavnika odbilo je ponudu Vlade o povećanju i uvođenju novih dodataka na dodatke na dodatke s osiguračem na dodatke i koeficijent s dodacima. Informacije objavljujemo kako pristižu, a možete pratiti prijenos uživo u tablici ovdje”, objavili su na stranici Nastavnici organizirano.

U Karlovačkoj županiji oko 90 posto je onih koji su glasali za “NE” u osnovnom školstvu. U srednjim školama postotak odbijenice premijeru je 86.

Rezultate izjašnjavanja članstva o Vladinoj ponudi objaviti u petak na konferenciji za novinare u 11 sati, a dotle se nastavlja štrajk u osnovnim i srednjim školama

Dva pitanja na koja su učitelji danas odgovarali glase: “Prihvaćate li prijedlog Vlade RH?” i “Ako ne prihvaćate, jeste li za nastavak štrajka do ispunjenja zahtjeva?”

O njihovim odgovorima ovisi koliko će dugo trajati status quo u obrazovnom sustavu i kad bi učenici konačno mogli u klupe.

U sindikatima koji provode referendum ne žele prejudicirati rezultate ni iznositi, odnosno nametati stavove, a najmanje predvidjeti što će se dogoditi ako učitelji ponudu odbiju. U tijeku je izjašnjavanje zaposlenih u osnovnim i srednjoškolskim ustanovama koje će se protegnuti i na 29. studenog 2019. godine”, poslali su priopćenje Sindikat hrvatskih učitelja i Nezavisni sindikat zaposlenih u srednjim školama te dodali kako će štrajka biti i u petak.

Pročitajte i ovo

PREDIVAN DAN

S gotovo 21 stupnjem Karlovac i županija danas među najtoplijima u Hrvatskoj