Skini našu aplikaciju

Slušaj i gledaj online

 • weather-image

  23C° Karlovac

 • weather-image

  23C° Duga Resa

 • weather-image

  22C° Ogulin

 • weather-image

  23C° Ozalj

 • weather-image

  22C° Slunj

Sport NOGOMET Podijeli

Strani ulagači na vratima kluba, Ribar obećao: Pojačat ćemo se i sigurno nećemo ispasti iz lige!

Perica Vucelić i Mario Marković novi su dopredsjednici kluba, a trener Štefančić kazao je da Enes Novinić neće moći igrati do srpnja sljedeće godine.

KARLOVAC – U tijeku su pregovori sa stranim ulagačima o ulasku u Nogometni klub Karlovac 1919, a predsjednik Josip Ribar poručio je skupštinarima: Sigurno ćemo se pojačati i sigurno nećemo ispasti iz lige!

Dvije su to ključne poruke koje su se čule na večerašnjoj izvanrednoj izbornoj skupštini trećeligaša s Korane, na kojoj su izabrani novi najbliži Ribarovi suradnici. Prvi dopredsjednik postao je Perica Vucelić, drugi dopredsjednik Mario Marković, predstavnik ulagača, a u novom Izvršnom odbor, koji je, izmjenom i dopunom Statuta povećan sa sedam na devet članova, uz predsjednika i dopredsjednike, sjedit će Danijel Tomačić, Oliver Joha, Dragan Turić, Tomislav Kuzman, Matija Furač i Bruno Furač. Krešimir Raguž predsjednik je novog Nadzornog odbora, a njegovi članovi Stjepan Benić i Ivica Kapučija. Stjepan Benčić dobio je novi mandat na mjestu tajnika kluba.

Ribar: Riječ je o vrlo ozbiljnim ulagačima

Izbor novog vodstva kluba i podrška Skupštine bili su glavni preduvjeti za nastavak pregovora sa stranim ulagačima, koji su zainteresirani za ulaganje u klub i seniorsku momčad. Predsjednik Ribar nije mogao otkriti previše detalja o tom poslu, no naglasio je da je riječ o vrlo ozbiljnim ulagačima s kojima su već odrađeni razgovori te da se nada da će daljnji pregovori teći u pravom smjeru i da će do spomenute suradnje doći.

Ribar je skupštinarima podnio izvješće o radu od 13. kolovoza 2018. godine, kada su preuzeli klub, do danas, u kojem je pobrojao sve što su učinili za svog mandata, s naglaskom da su ostvarili dva glavna cilja: financijski stabilizirali klub i uveli seniore u viši rang. U planu rada za ostatak 2020. godine naveo je da je bitan ostanak seniora u Trećoj hrvatskoj ligi Središte, da će nastojati predstavljati klub i grad u najboljem svjetlu gdje god igrali, razvijati suradnju s ostalim klubovima iz županije, nastaviti dobru suradnju s KŠZ-om, Gradom Karlovcem i tvrtkom Mladost, a najavio je i skori početak radova na uređenju svlačionica na igralištu s umjetnom travom, u koje će Grad uložiti oko 200 tisuća kuna.

Zdravko Jakovac je u financijskom izvješću kazao da su prihodi u 2019. godini iznosili 827.460 kuna, a rashodi 875.490 kuna te da na računu kluba na današnji dan ima 147.202,26 kuna. Posebno je naglasio da klub redovno ispunjava sve svoje obaveze i da nikome nije dužan niti lipe.

Štefančić: Novinić neće moći igrati do srpnja sljedeće godine!

Izvještaj o radu seniorske momčadi podnio je trener Matija Štefančić. U njemu je priznao da je možda podcijenio snagu lige, a precijenio kvalitetu svoje ekipe te da je prije početka prvenstva mislio da s ovim igračkim kadrom neće biti problem ostati u ligi. Naglasio je i da je tijekom priprema, a i sada na početku prvenstva, bilo puno turbulencija, od ozljeda do koronavirusa, te iznio jednu jako lošu vijest: Enes Novinić neće moći igrati do srpnja 2021. godine!

U prosincu ove godine u planu je održavanje nove skupštine, na kojoj bi se donesao financijski plan za sljedeću godinu.

Pročitajte i ovo

NAŠ DAN

Svjetski dan sportskih novinara: Sport se vratio, čak se nadoknađuju natjecanja propuštena zbog Covida