Slušaj i gledaj online

 • weather-image

  7C° Karlovac

 • weather-image

  7C° Duga Resa

 • weather-image

  12C° Ogulin

 • weather-image

  8C° Ozalj

 • weather-image

  8C° Slunj

Županija DUGA RESA Podijeli

Stršljeni “navalili” na sportsku dvoranu “Partizana”, dok ih se ne ukloni, nema vježbanja

Ostarjeli sportski dom na udaru je opasnih kukaca koji pripadaju porodici osa

Sportski dom u Dugoj Resi, popularni “Partizan” na udaru je stršljena, pa danas i sutra učenici Osnovne škole Ivan Goran Kovačić ovdje neće imati tjelesni odgoj, niti će se održavati treninzi.

Stršljeni su u “Partizanu” locirani i identificirani još prošli tjedan kad je Grad koji i održava dvoranu, pozvao službu dezinsekcije. Oni su ih uklonili, a taman kad se pomislilo da je problem riješen, pojavili su se novi primjerci i to bitno veći od onih prvotnih.

Prilično veliki i svakako opasni jer njihov ubod može biti koban, danas ponovno lete po ostarjeloj dvorani sportskog doma, a iz Grada najavljuju novu borbu.

– Znamo za problem, prošli tjedan pozvana je dezinsekcija i učinili su što su mogli, sad imamo dojave o novim stršljenima koji su očito, nekako pronašli nove puteve za ulaz u dvoranu, kaže gradonačelnik Tomislav Boljar.

Učenike osnovne škole neće se izlagati riziku pa ova dva dana neće biti nastave tjelesnog u dvorani, potvrdila je i ravnateljica škole I.G. Kovačića Sanja Ferkula. – Županija Gradu plaća naše korištenje dvorane, pa dok situacija i dvorana ne budu potpuno sigurni, učenici neće tamo na tjelesni, rekla je.

Očekuje se da bi stršljeni trebali biti uklonjeni tijekom sutrašnjeg dana. Ovakva “navala” stršljena ne čudi jer ih je ove godine doista na svakom koraku, a opreza s ovim opasnim osama nikad ne manjka.

 

Pročitajte i ovo

DUGA RESA

Autoklub Duga Resa je uzorna udruga i primjer kako se može oplemeniti novac za dobrobit ljudi