Skini našu aplikaciju

Slušaj i gledaj online

 • weather-image

  16C° Karlovac

 • weather-image

  16C° Duga Resa

 • weather-image

  16C° Ogulin

 • weather-image

  17C° Ozalj

 • weather-image

  16C° Slunj

Život MLJAC Podijeli

Štrudlafest u Jaškovu sljedećeg vikenda, ali i niz događaja u županiji

Uz restorane, bit će i u Gradskom muzeju Karlovac, Starom Gradu Dubovcu, Zavičajnom muzeju Ozalj, Etno parku Ozalj i Baraćevim špiljama, a po prvi put će se štrudla moći degustirati i na posebnim “štrudla plovidbama” Žitne lađe

Prvi vikend u rujnu sada je već tradicionalno rezerviran za Štrudlafest koji se ove godine održava od 3. do 5. rujna.

Festival štrudle će se i ove godine održati u “raspršenom” obliku,  diljem Karlovačke županije, odnosno u 20-ak restorana koji će nuditi posebne okuse i akcije, u Gradskom muzeju Karlovac, Starom Gradu Dubovcu, Zavičajnom muzeju Ozlju, Etno parku Ozalj i Baraćevim špiljama, a po prvi put će se štrudla moći degustirati i na posebnim “štrudla plovidbama” Žitne lađe. Također, posjetitelji u Ogulinu tijekom vikenda mogu sudjelovati u promotivnoj akciji – Zavičajni muzej Ogulin te Ivanina kuća bajke osiguravaju uz kupljenu ulaznicu i voucher za štrudlu u hotelu Frankopan.

Glavni domaćin Jaškovo – selo štrudle, priprema bogatiji program nego ikada prije. Uz već tradicionalne štrudla by bike rute, piknik košare, likovnu radionicu Art Apetit i kreativnu radionicu “Oslikaj svoj tanjurić za štrudlu”, po prvi puta će posjetitelji moći uživati u štrudla safariju na rijeci Dobri. Novi turistički proizvod oživjet će tijekom vikenda u sportsko-turističkom smislu i 4.karlovačku rijeku – Dobru, a posjetiteljima pružiti nezaboravan doživljaj.

Dodatni naglasak ove godine stavlja se na dječje sadržaje – uz već poznate gastro i kreativne radionice i konje za jahanje, najmlađi posjetitelji naučit će kako biti pravi mornar na Žitnoj lađi, iz bajkovitog Ogulina će doći Ivana Brlić Mažuranić, a u suradnji s Društvom naša djeca Ozalj osmišljeni su dodatni “zmajski” sadržaji i aktivnosti.

Kao i svake godine, sva hrana pripremljena na gastro radionicama humanitarno se prodaje na štandu udruge Jak kao Jakov, a sigurni smo da će se tražiti porcija više jela koje će u svom gastro showu “Dalmacija u selu štrudle” pripremiti poznati chef Ivan Pažanin, kažu organizatori

Nedjeljno će popodne biti popodne emocija uz akustični koncert Damira Kedže.

Pročitajte i ovo

SMRT NA ILOVCU

Na Ilovcu večeras poginuo motociklist