Skini našu aplikaciju

Slušaj i gledaj online

 • weather-image

  17C° Karlovac

 • weather-image

  17C° Duga Resa

 • weather-image

  19C° Ogulin

 • weather-image

  17C° Ozalj

 • weather-image

  17C° Slunj

Život SELO ŠTRUDLE Podijeli

FOTO, VIDEO: ŠtrudlaFest u Jaškovu ponudio 70 vrsta štrudli

Sve traje do navečer, zato krenite put Jaškova

Štrudla od borovnice, maline, trešnje, višnje, aronije, jabuke, sira, janjetine, s ružinim laticama, sa sladoledom… sveukupno 70 okusa, kušati se može danas na 4. ŠtrudlaFestu u Jaškovu. 

Vrijeme se smilovalo pa se u selo štrudle slila sva sila posjetitelja, uz one domaće iz Karlovačke županije, puno je i onih iz Zagreba, Vinkovaca, Murskog Središća, Francuske, Preloga, Irske, a stigao je i veleposlanik Izraela u Republici Hrvatskoj.

Prve danas ispečene štrudle su humanitarne. U četiri ekipe izradili su ih dužnosnici, organizatori, sponzori, turistički djelatnici. Tako su npr. štrudlu razvlačile gradonačelnica Ozlja Gordana Lipšinić, dožupanica Vesna Hajsan Dolinar, ravnateljica Hrvatskog zavoda za hitnu medicinu Maja Grba Bujević i saborska zastupnica Marija Jelkovac te dogradonačelnica Karlovca Andreja Navijalić.

Prvi put na ŠtrudlaFestu predstavljaju se i prvoklasna hrvatska Barun vina

Prvu put sa štrudlom bio je i županijski pročelnik Željko Fanjak, direktor Županijske komore Karlovac Damir Furdek, direktorice turističkih zajednica županije i Karlovca Dina Begić i Marina Burić te mnogi drugi. Nadjevene su jabukom i grožđem, baš kao i Guinnessova štrudla, a prodaju se na štandu udruge Jak kao Jakov čijim članovima je i namijenjen cjelokupan prikupljeni iznos.

Završeno je i natjecanje za najbolju štrudlu Hrvatske, a dok se čeka da budu ispečene i ocijenjene, svoju štrudlu peče hrvatska glumica u TV i radijska voditeljica Doris Pinčić Rogoznica. Priprema štrudlu od jabuka s medom od bagrema, cimetom i vanilijom.

Cijena štrudla kreće se od 10 do 15 kuna, ovisno o nadjevu i brašnu od kojeg je izrađena. Naskuplja je ona s heljdinim brašnom

ŠtrudlaFest traje do večeras pa još svi koji žele stignu po svoj komad. Ove godine izlagači, a ovdje je velik broj OPG-ova, povećao je količine pa bi ih trebalo biti dovoljno do samoga kraja. Uz to za djecu su organizirane zabavne radionice u kutku Pričalice, a mogu se provozati i na drvenom vrtuljku, uživati u Vinkovačkim gladijatorima i njihovim borbama, jahati konje ili prošetati prekrasnom prirodom u Jaškovu.

Pročitajte i ovo

NADLJUDSKI NAPORI

U 5 dana 200 intervencija: Vatrogasci u Karlovcu i Dugoj Resi danas završavaju s pokrivanjem oštećenih krovova