Skini našu aplikaciju

Slušaj i gledaj online

 • weather-image

  9C° Karlovac

 • weather-image

  9C° Duga Resa

 • weather-image

  11C° Ogulin

 • weather-image

  10C° Ozalj

 • weather-image

  9C° Slunj

Sport TAEKWONDO Podijeli

Strusa, Lukežić i Dakić pojačali trenerski kadar Prane

Karlovački klub bilježi kontinuirani rast broja članova pa je morao ojačati i trenerski kadar

KARLOVAC – Taekwondo klub Prana pojačao je svoj trenerski kadar. Nakon što je u listopadu prošle godine stigao prof. Leon Dakić, u siječnju su se klubu pridružili Marko Strusa i Petar Lukežić.

Zbog kontinuiranog rasta broja djece koja treniraju u klubu, te politike da se, zbog kvalitetnijeg rada, treninzi provode u više manjih grupa, pojavila se potreba za proširenjem trenerskog kadra. Goranu Cvitku, Željku Jurčiću i Tihani Brković Skukan najprije se u studenom prošle godine pridružio prof. Leon Dakić, a prošlog mjeseca došli su bivši treneri Taekwondo kluba Karlovac Marko Strusa i Petar Lukežić.

Dakić je nositelj crnog pojasa 4. DAN i radi kao profesor tjelesnog odgoja u Osnovnoj školi ‘Braća Seljan’. Od 2002. do 2011. godine bio je trener Taekwondo kluba Ozalj, a 2005. bio je i kondicijski trener Košarkaškog kluba Šanac. Od značajnijih rezultata u sportskoj karijeri izdvajamo dva srebra i broncu na seniorskim prvenstvima Hrvatske od 2001. do 2003. godine, te naslov najboljeg seniora Taekwondo saveza Karlovačke županije 2002. godine.

Strusa je također nositelj crnog pojasa 4. DAN, a od 2010. godine bio je trener u Taekwondo klubu Karlovac. 2012. je stekao licencu suca u borbama i tehničkim natjecanjima, a u međuvremenu je napredovao do statusa suca 1. klase za iste discipline. Bio je član hrvatske reprezentacije u tehničkim formama, a od 2012. do 2015. godine osvojio je niz odličja na prvenstvima Hrvatske. Nastupio je 2015. godine na Ljetnoj Univerzijadi u Gwangju u Južnoj Koreji.

Lukežić se u karijeri natjecao u formama i borbama, te osvojio brojne medalje na državnim prvenstvima i međunarodnim turnirima. Od 2008. godine bio je trener Taekwondo kluba Karlovac, a stekao je i zvanje trenera za osobe s invaliditetom na Hrvatskoj olimpijskoj akademiji. Nekoliko puta bio je u najužem izboru za najboljeg trenera i sportaša Karlovca, a za izvanredne rezultate nagrađen je plaketom Hrvatskog taekwondo saveza.

Pročitajte i ovo

MAČEVANJE

Dvanaest medalja za karlovačke floretaše, Gabrijel Jajčević državni prvak kod dječaka do 10 godina