Skini našu aplikaciju

Slušaj i gledaj online

 • weather-image

  17C° Karlovac

 • weather-image

  18C° Duga Resa

 • weather-image

  17C° Ogulin

 • weather-image

  17C° Ozalj

 • weather-image

  17C° Slunj

Županija DINO BLAŽEVIĆ Podijeli

Student kineziologije novi načelnik Ribnika i najmlađi u Karlovačkoj županiji: Ne bježim od izazova

Dino će posao načelnika obavljati kao profesionalac, a prvi potez mu je smanjivanje plaće – samome sebi

Uskoro 25-godišnji, student kineziologije Dino Blažević novi je načelnik Općine Ribnik i ujedno najmlađi među čelnicima u Karlovačkoj županiji.  Desetak dana je otkako je preuzeo funkciju od nekadašnjeg načelnika Željka Cara i još uvijek “hvata konce”. No, najavljuje da će bez velikih obećanja od Ribnika pokušati napraviti mjesto privlačno za ostanak njegovih stanovnika, posebno mladih.

Upravo činjenica da u Ribniku kronično nedostaje sadržaja za mlade bila je razlog zbog kojeg se odlučio kandidirati.

Bez velikih obećanja jer proračun u Ribniku je tek milijun kuna

-Sve se pokrenulo prije dva, tri mjeseca jer mi mladi smo bili dosta nezadovoljni sa situacijom u Ribniku. Htjeli smo se aktivirati jer želimo tu ostati, napraviti nešto korisno i akivirati sve mlade i zadržati ih ovdje. To je bio glavni cilj, kaže nam Blažević.

S proračunom od tek milijun kuna, Blažević ne daje velika obećanja za iduće četiri godine.

-Možda se neće puno promijeniti jer mi nismo općina koja ima neki veliki proračun da ćemo napraviti neke ogromne stvari. Bazirat ćemo se na pomoć ljudima s osnovnim poput kamionom pijeska za nasipavanje šumskih puteva, pomoć u poljoprivredi, košnja i da napravimo manifestacije, potaknemo udruge kako bi ljudi u našem kraju bili što aktivniji. Možda nam se desi da dobijemo neki jako dobar EU projekt pa bude nešto novo, ali velim, neću ništa obećavati već idemo s realnim stvarima koje možemo ostvariti s ovim malim proračunom.

Vijeće je spoj mladosti i iskustva i nada se podršci bivšeg načelnika

Nada se da će u svemu imati i podršku bivšeg načelnika koji je sada vijećnik u Općinskom vijeću.

-Razumijem ga, ovo je sigurno teška promjena nakon deset godina. Svakome teško pada takva promjena, ali nadam se da će se s vremenom sve smiriti i da ćemo surađivati. Malo nas je tu i nema svrhe dijeliti se na tri dijela, trebamo biti u zajedništvu. Nadam se, vijeće je formirano od spoja mladosti i iskustva tako da svaki savjet treba razmotriti i vidjeti što je najbolje za Ribnik, ističe mladi načelnik.

Što više radiš više si produktivniji

To što je na zadnjoj godini studija, kaže, neće mu predstavljati problem.

-Već od prije radio sam kao fitnes trener, trenirao sam nogomet u Sloveniji, išao na faks tako da mislim da mi je ovo još jedna obaveza koju ću rado prihvatiti. Kažem, što više radiš više su produktivniji. Ne bježim od izazova, naglašava Blažević.

Koeficijent za načelničku plaću već smanjio sa 4,26 na 2,20

Prve poteze već je povukao – udrugama je doznačena pomoć za rad i smanjen je koeficijent za obračun njegove načelničke plaće sa 4,26 na 2,20. Blažević će naime biti načelnik profesionalac, ali za svoj posao će dobivati duplo manju plaću od predviđene, točnije oko 6200 kuna.

Uskoro planira obaviti razgovore s poduzetnicima koji posluju u ribničkoj zoni, ali i pokretanje gradnju dječjeg igrališta.

Pročitajte i ovo

SREĆOM BEZ ŽRTAVA

Kamion na autocesti naletio na cestarsko vozilo iz kojeg su malo prije toga izašli radnici