Slušaj i gledaj online

  • weather-image

    3C° Karlovac

  • weather-image

    3C° Duga Resa

  • weather-image

    8C° Ogulin

  • weather-image

    3C° Ozalj

  • weather-image

    4C° Slunj

Županija JOŠ MALO PA SITI Podijeli

Studenti u Karlovcu još uvijek bez menze, rješenje na vidiku

Restoran Zrinski uskladio meni s normativima, čeka se spajanje na SRCE – Sveučilišni računski centar

Skoro dva mjeseca studenti karlovačkog Veleučilišta su bez studentske prehrane. Klasičnu menzu nemaju, ali ni restoran koji bi im pružao tu uslugu. Ipak strpljivo čekaju da se problem riješi, a rješenje je čini se na vidiku.

Nakon što je Nacionalno povjerenstvo za kontrolu prehrane studenata obišlo restoran Zrinski, koji je izabran za davatelja usluge, i zatražilo dokaze o provedbi načelu HACCAP sustava, najnovije analitičko izvješće mikrobiološke čistoće, ispravljeni jelovnik u skladu s Pravilnikom i dokaz o postavljanju linije za posluživanje i naplatu studentskih obroka, potrebno je još samo par koraka da cijela stvar profunkcionira.

– Sa današnjim danom očekujemo da Ministarstvo znanosti i obrazovanja da zeleno svjetlo SRCU (Sveučilišni računski centar op.a.) kako bi uspostavilo internetsku poveznicu sa restoranom Zrinskim da se može instalirati posebna kasa koja će moći očitavati “iksice” i dopuštati konzumaciju prehrane, rekao je danas za Radio Mrežnicu ravnatelj Studentskog centra Karlovac Željko Šančić.

No, točan dan kada će “menza” početi s radom nije mogao reći ipak očekuje da će to biti vrlo brzo.

Problem pred kojim se našao Karlovac iznjedrio je onaj ključni, a to je Pravilnik Ministarstva znanosti kojim se regulira studentsku prehranu i normative i koji jako komplicira situacije poput ove karlovačke.

– Oni nisu primjenjivi za ovo doba. Ova situacija u Karlovcu bio je signal više prema odgovornim ljudima na državnoj razini da se pristupi izmjeni i dopuni Pravilnika. Najava je da bi iduće godine trebao biti donesen novi koji će razdvojiti dio koji je vezan za norme, pravila postupanja i za financije od onog dijela koji govori o određenim namirnicama, sastavu obroka i normativima koji čine pojedini obrok, pojasnio je Šančić.

Pročitajte i ovo

DOŠAŠĆE

Ozaljčani, veliki i mali, kite božićno drvce dobrih želja