Radio Mrežnica
DOBRI ODNOSI Podijeli

Suradnja MIOŠ-a i Politehničke škole iz Subotice

Stiglo je 15 učenika koji nastavu za arhitektonskog tehničara prate na hrvatskom jeziku

Sljedeća tri dana Mješovita industrijsko – obrtnička škola Karlovac (MIOŠ) bit će domaćin za 15 učenika, dvoje profesora i ravnatelja Politehničke škole iz Subotice.

Nastavak je to suradnje dviju škola po natječaju za potporu međunarodnoj suradnji osnovnih i srednjih škola sa školama europskih zemalja koje ne sudjeluju u EU programima i sa školama i ustanovama koje provode obrazovanje pripadnika hrvatske manjine u inozemstvu.

U Politehničkoj školi nastava se održava na tri jezika, a za arhitektonske tehničare na hrvatskom zbog čega je naglasak suradnje s MIOŠ-om na druženju učenika upravo tog usmjerenja.

– To su uglavnom bunjevački Hrvati koji kao manjina žive na području Subotice. Oni će sljedeća tri dana boraviti kod nas, upoznati grad i okolicu, utvrde i rijeke naše županije. Tijekom susreta izmijenit ćemo iskustva, nastavni materijal te usporediti programe obrazovanja, kažu u MIOŠ-u.

Sutra je predviđen obilazak Duge Rese, Novigrada na Dobri, Ozlja i ozaljskog Starog grada.

Foto: Ilustracija

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More