Skini našu aplikaciju

Slušaj i gledaj online

 • weather-image

  22C° Karlovac

 • weather-image

  22C° Duga Resa

 • weather-image

  21C° Ogulin

 • weather-image

  22C° Ozalj

 • weather-image

  21C° Slunj

Život VOJNA VOZILA CRTOM BOJIŠNICE Podijeli

Susret starodobnih vozila ove subote 17. puta u Karlovcu

Stara vojna vozila obići će crtu bojišnice na istoku dugu 70 kilometara

Međunarodni susret starodobnih vojnih vozila 17. puta će se održati u Karlovcu, već ove subote 25. svibnja.

– Cilj je upoznati sve koji dođu da vide našu županiju, prirodne ljepote, kulturne spomenike, čuju o aktivnostima tijekom Domovinskog rata i da posjetimo ta područja koja su bila zahvaćena Domovinskim ratom, najavio je voditelj susreta Dubravko Halovanić.

–Ovom prilikom prisjetit ćemo se još jednom dana kada smo teškom mukom branili svoj grad, ali i razgovarati sa svim onim našim građanima koji će nas dočekati na ruti kretanja, rekao je predsjednik organizacijskog odbora susreta Ivan Srakovčić.

Ovogodišnji susret ima i humanitarni karakter. Sudionici će moći donirati sredstva za ugradnju invalidske platforme na zgradi Božidara Mikše. Do sad je u ovoj donatorskoj akciji prikupljeno oko 30.000 kuna

Ove godine starodobna vojna vozila će obići 70 kilometara crte bojišnice u istočnom dijelu Karlovačke županije odnosno nekad okupirana mjesta uz desnu obalu Kupe te ona na suprotnoj obali koja nisu bila okupirana.

– Iz Karlovca se ide do Kamenskog do samostana i crkve koja je bila srušena tijekom Domovinskog rata, zatim u Brođane gdje ćemo se vozati Žitnom lađom i gdje će nas dočekati OPG Prpić. Iz Brođana idemo u Lasinju gdje nas čeka načelnik općine Željko Prigorac koji će nas upoznati s Lasinjom i događanjima u Domovinskom ratu. Tu će biti i brigadir Tomačić zapovjednik 110. brigade koji će također jedan dio rute odraditi. Potom prelazimo na suprotnu stranu Kupe. Ući ćemo u dio Zagrebačke županije. Obići ćemo pogon Jamnice, kroz Pisarovinu idemo u gospodarsku zonu te u Donju Kupčinu u Zavičajni muzej nakon čega se vraćamo u Karlovac, pojasnio je Halovanić.

Okupljanje vozila je na Starom placu u Karlovcu, start je u 10 sati, a povratak u Karlovac oko 19:30. Do sad je prijavljeno 23 vozila, a prijave su otvorene do četvrtka.

Pročitajte i ovo

NOVO

“Karlovačke kiše” Alen Slavica posvetio rodnom gradu