Skini našu aplikaciju

Slušaj i gledaj online

 • weather-image

  25C° Karlovac

 • weather-image

  25C° Duga Resa

 • weather-image

  24C° Ogulin

 • weather-image

  25C° Ozalj

 • weather-image

  24C° Slunj

Karlovac 48. PO REDU Podijeli

Sutra otvorenje Zimske likovne kolonije u Karlovcu

Ovogodišnji ZILIK posvećen je nedavno preminulom dugogodišnjem izborniku i članu Umjetničkog vijeća Nikoli Albanežeu

Zimska likovna kolonija poznatija kao ZILIK po 48.put sutra počinje u Karlovcu i trajat će do 28. siječnja.

Organizator Centar za pružanje usluga u zajednici “Vladimir Nazor” i ove godine okuplja eminentne umjetnike koji će održati radionice s korisnicima Doma, a tradicionalno sva djela koja nastanu za vrijeme ZILIKA ostaju ovoj ustanovi.

Kako nam je rekla ovogodišnja izbornica kolonije Sonja Švec Španjol , sve je spremno za otvorenje koje će biti u Zorin domu od 19,30 kada će publika premijerno moći vidjeti izložbu poznatog hrvatskog slikara Željka Subića.
Nakon prošlogodišnje pauze, iz znanih razloga, ove će godine Zilik biti održan s jednom promjenom, a to je da u Dom na radionice i druženje s umjetnicima neće moći doći učenici karlovačkih škola, kako je bilo ranije, već samo korisnici Doma.
Radionice će se održavati u dva termina od 10 do 12 te od 15 do 17 sati, a vodit će ih umjetnici Mirela Blažević,Andrea Cihlar,Matko Antolčić, Damir Fcan Grdiša i Ivana Barišić Tomšić.
Ovogodišnji ZILIK posvećen je nedavno preminulom dugogodišnjem izborniku i članu Umjetničkog vijeća Nikoli Albanežeu.

Inače, do sada je Domu ostavljeno 2500 vrijednih umjetnina, a još uvijek nije pronađen prostor gdje bi se taj bogati fundus izložio i bio raspoloživ ljubiteljima umjetnosti.

Zilik je 1974.godine pokrenuo karlovački slikar Petar Grgec, a gotovo svi najveći slikari bili su sudionici kolonije. Spomenimo samo Generalića, Lackovića Kroatu, Kožarića, Šuteja, Murtića…

Pročitajte i ovo

NASTAVNO O PRIJEVOZU

Brzi odgovor Grada na temu prijevoza u Karlovcu: Na raspravu smo spremni, pozivamo sve vijećnike da nam dostave svoje prijedloge