Skini našu aplikaciju

Slušaj i gledaj online

 • weather-image

  0C° Karlovac

 • weather-image

  0C° Duga Resa

 • weather-image

  -1C° Ogulin

 • weather-image

  1C° Ozalj

 • weather-image

  -1C° Slunj

Karlovac Život Podijeli

Sv. Ana – zaštitnica trudnica i majki

Ovaj bračni par kojeg danas slavi Katolička crkva, darovao je život Mariji. Sveti Joakim bio je bogat čovjek, ali pobožan, pa je svoje prihode dijelio upola;jedan dio narodu, a drugi Gospodinu. Bio je oženjen Anom, no nisu imali djece, što je Joakima jako pogađalo. Stoga se povukao na 40-dnevni post u pustinju moleći za potomstvo. […]

Ovaj bračni par kojeg danas slavi Katolička crkva, darovao je život Mariji.

Sveti Joakim bio je bogat čovjek, ali pobožan, pa je svoje prihode dijelio upola;jedan dio narodu, a drugi Gospodinu. Bio je oženjen Anom, no nisu imali djece, što je Joakima jako pogađalo. Stoga se povukao na 40-dnevni post u pustinju moleći za potomstvo.

U međuvremenu je i Ana vapila Gospodinu moleći za plodnost svoga krila. U to joj se ukazao Božji anđeo i navijestio da će dobiti dijete. O toj je stvari po anđelu bio obaviješten i Joakim te pozvan da se iz pustinje vrati kući. Joakim je poslušao te u zahvalu prinio Gospodinu za žrtvu deset jaganjaca. Bogato je nadario i svećenika i narod. Ana je u velikoj starosti rodila kćerku i dala joj ime Marija. U trećoj godini roditelji su je prikazali Gospodinu.

Pročitajte i ovo

REAGIRALI NA SDP

Karlovački HDZ: Zlonamjernim manipulacijama prikrivaju inertnost i neprepoznatljivost