Skini našu aplikaciju

Slušaj i gledaj online

 • weather-image

  20C° Karlovac

 • weather-image

  20C° Duga Resa

 • weather-image

  20C° Ogulin

 • weather-image

  19C° Ozalj

 • weather-image

  19C° Slunj

Novi francuski premijer Jean Castex izjavio je u utorak da će njegova vlada izdvojiti 7,5 milijardi eura za povećanje plaća bolničkih radnika. "Inzistirao sam da radna mjesta budu u središtu razgovora", rekao je Castex na Twitteru pregovora sindikata, bolničkih radnika i vlade, koji su započeli prije preustroja vlade u ponedjeljak. Iako Francuska ima jedan od najboljih svjetskih zdravstvenih sustava, bolničko osoblje tražilo je više novca, radnih mjesta i opreme u zadnjih deset godina kako bi moglo što bolje odgovoriti na potrebe starenja stanovništva i nedostatak gradskih liječnika. Pandemija koronavirusa još više je opteretila sustav, a bolnice su bile na rubu zasićenja početkom ove godine. Francuski premijer obećao 7,5 mlrd. eura za bolničke radnike S nemalom su skepsom dočekani i Ante Rebić i trener Stefano Pioli, a baš njih dvojica su temelj uzleta ovog preporođenog Milana. Jedan zabija, a drugog momčad slijedi u kaotičnom klupskom okruženju Talijani: Pa Rebić je Milanov fenomen, on je nezaustavljiv! Dvije studije su pokazale da sadnja velikih površina šuma, ukoliko nije dobro razrađena po pitanju vrsta koje prirodno rastu na tom području, neće biti toliko učinkovita koliko se misli Sadnja drveća zbog upijanja CO2 mora uključivati više vrsta HZJZ kaže da je granična temperatura 37,2°C. Na Učiteljskom fakultetu u Zagrebu poslali su nekoliko kandidata s nižom temperaturom kući... 'Zbog 37°C nisu joj dali ni na prijemni, kći mi plače cijeli dan'

Županija SV. NIKOLA U BOLNICI Podijeli

Sv. Nikola, župan Jelić i Wienerbergerov Franko s djecom na Dječjem odjelu OB Karlovac

Na Dječji odjel bolnice stiglo malo utjehe za oboljele mališane

Vjerojatno nema gore stvari kad si dijete i sv. Nikolu dočekaš u bolnici.

Da to ne bi bilo baš tako strašno pobrinuli su se u Općoj bolnici. Uz sv. Nikolu koji je u pratnji nestašnog Krampusa obišao odjele na kojima su djeca, u goste na Dječji odjel stigli su i župan Damir Jelić i Tomislav Franko iz Wienerbergera.

Petra, Mateja, Iva i Karla te Ratko Pogačić iz Cicibana pjesmama su dodatno uljepšali bolnički dan djeci koja su tamo i danas, na sv. Nikolu

– Cilj je bio barem malo ovaj dan uljepšati djece. Donijeli smo za najmanje slikovnice i čokolade te prigodne darove za one nešto veće, a ostavili smo nešto i za odjel kako bi ostalo i za onu djecu koja će na žalost doći nakon sv. Nikole, rekao je Franko.

Od 16 bolničkih postelja zauzeto 12

Čokolade i voće darivala je županija. – Ovo je lijepa tradicija i u ovim trenucima kad je čitavo ovo božićno vrijeme prepuno darivnja.  A i dobro je biti ovdje i posvjestiti se da možda puno puta kukamo bezveze.

Na Dječjem odjelu Opće bolnice Karlovac 16 je postelja, a 12 ih je danas zauzeto.  Oni malo manji su s mama, drugi nešto stariji su sami.
– Kroz ovaj odjel prođe godišnje nekoliko stotina mališana. Broj varira prema vremenskim prilikama, proljeće i jesen – prehlade, upale pluća, upale mokraćnih puteva i ostale bolesti koje se tu nađu. Trenutno je najviše djece oboljele od akutnih respiratornih bolesti koje se mogu brzo riješiti, naglasio je ravnatelj dr. Ervin Jančić zahvalivši županiji i Wienerbergeru na donacijama.

Pročitajte i ovo

STIGLI REZULTATI

U Karlovcu jedna novooboljela osoba, u Ogulinu svi negativni