Skini našu aplikaciju

Slušaj i gledaj online

 • weather-image

  -1C° Karlovac

 • weather-image

  -1C° Duga Resa

 • weather-image

  -2C° Ogulin

 • weather-image

  -2C° Ozalj

 • weather-image

  -2C° Slunj

Županija SV. NIKOLA U BOLNICI Podijeli

Sv. Nikola, župan Jelić i Wienerbergerov Franko s djecom na Dječjem odjelu OB Karlovac

Na Dječji odjel bolnice stiglo malo utjehe za oboljele mališane

Vjerojatno nema gore stvari kad si dijete i sv. Nikolu dočekaš u bolnici.

Da to ne bi bilo baš tako strašno pobrinuli su se u Općoj bolnici. Uz sv. Nikolu koji je u pratnji nestašnog Krampusa obišao odjele na kojima su djeca, u goste na Dječji odjel stigli su i župan Damir Jelić i Tomislav Franko iz Wienerbergera.

Petra, Mateja, Iva i Karla te Ratko Pogačić iz Cicibana pjesmama su dodatno uljepšali bolnički dan djeci koja su tamo i danas, na sv. Nikolu

– Cilj je bio barem malo ovaj dan uljepšati djece. Donijeli smo za najmanje slikovnice i čokolade te prigodne darove za one nešto veće, a ostavili smo nešto i za odjel kako bi ostalo i za onu djecu koja će na žalost doći nakon sv. Nikole, rekao je Franko.

Od 16 bolničkih postelja zauzeto 12

Čokolade i voće darivala je županija. – Ovo je lijepa tradicija i u ovim trenucima kad je čitavo ovo božićno vrijeme prepuno darivnja.  A i dobro je biti ovdje i posvjestiti se da možda puno puta kukamo bezveze.

Na Dječjem odjelu Opće bolnice Karlovac 16 je postelja, a 12 ih je danas zauzeto.  Oni malo manji su s mama, drugi nešto stariji su sami.
– Kroz ovaj odjel prođe godišnje nekoliko stotina mališana. Broj varira prema vremenskim prilikama, proljeće i jesen – prehlade, upale pluća, upale mokraćnih puteva i ostale bolesti koje se tu nađu. Trenutno je najviše djece oboljele od akutnih respiratornih bolesti koje se mogu brzo riješiti, naglasio je ravnatelj dr. Ervin Jančić zahvalivši županiji i Wienerbergeru na donacijama.

Pročitajte i ovo

AKO NEĆE NITKO...

Boljar ambiciozan: Grad želi sam napraviti dom za starije u Tušmeru