Skini našu aplikaciju

Slušaj i gledaj online

 • weather-image

  1C° Karlovac

 • weather-image

  1C° Duga Resa

 • weather-image

  -0C° Ogulin

 • weather-image

  1C° Ozalj

 • weather-image

  0C° Slunj

Crna kronika PROMETNA (NE)KULTURA Podijeli

Sve je više vozača kažnjeno zbog prebrze vožnje. Recidivist iz Ozlja (22) pijan prouzročio nesreću pa uhićen

Vozače koji voze prebrzo ne isključuje se iz prometa već naplaćuje novčana kazna

Tek 10 pijanih vozača isključeno je proteklog vikenda iz prometa, a čak 144 vozača prekršilo je ograničenje brzine. No, nitko od prebrzih vozača, na žalost nije isključen iz prometa.

Brzina je, podsjetimo, i dalje najčešći uzrok prometnih nesreća u Hrvatskoj, ali zbog prekršaja nepropisne brzine kretanja u našoj se zemlji za sad samo plaćaju novčane kazne. Kolika će ta kazna biti neslavnom rekorderu nije nam poznato tek znamo da je u naseljenom mjestu vozio brzinom od čak 129 kilometara na sat odnosno dva i pol puta brže od dozvoljenog.

Najpijanijem vozaču, od one desetorke koja je isključena iz prometa, izmjerena je koncentracija alkohola od 1,93 promila. Gore od samo pijanog i samo prebrzog vozača je pijani vozač koji je prebrzo vozio.

Vozač koji je uhićen prošloga tjedna na području Ozlja nije jedan od tih. On je prometnu nesreću s ozlijeđenom osobom prouzorčio pijan.  Samo su mu 22 godine i već ima status recidivista.

– Naime 22-godišnjak je upravljao vozilom pod utjecajem alkohola od 1,70 g/kg uslijed čega je prouzročio prometnu nesreću s ozlijeđenim osobama. Za vozača je utvrđeno da je unatrag tri godine u dva slučaja već bio pravomoćno kažnjen zbog istih prekršaja zbog čega je uhićen i priveden na nadležni sud. Izrekao mu je novčanu kaznu u iznosu od 8.000 kuna i zaštitnu mjeru zabrane upravljanja motornim vozilom „B“ kategorije u trajanju od 4 mjeseca, pojašnjavaju u PU karlovačkoj.

Pročitajte i ovo

ZALIHE

I dalje se skladišti ilegalno oružje: Dvojica karlovačkoj policiji predali bombe, mine, bacače raketa i streljivo