Slušaj i gledaj online

 • weather-image

  -2C° Karlovac

 • weather-image

  -2C° Duga Resa

 • weather-image

  1C° Ogulin

 • weather-image

  -3C° Ozalj

 • weather-image

  -3C° Slunj

Županija SAMO MODERNO Podijeli

Sve “-skopije” od sutra na Švarči u novouređenom prostoru i na 210 “kvadrata”

Bronhoskopija, gastroskopija i kolonoskopija odsad i s modernim uređajima

U karlovačkoj bolnici sutra će svečano biti otvoren novouređeni prostor za internističku dijagnostiku – kolonoskopiju, gastroskopiju te bronhoskopiju. 

Na 210 “kvadrata” na prvom katu u bolnici gdje je prije bila smještena administracija, uređen je i opremljen prostor u vrijednosti milijun kuna i to iz sredstava Karlovačke županije. Uz milijun za građevinske radove, uloženo je i 300 tisuća bolničkih kuna za nabavku opreme, a još 200 tisuća bolnica će u opremu uložiti ove godine.

No, najvrijednija oprema svakako je fleksibilni HDTV videogastroskop, kolonoskop i bronhoskop vrijedan 956 tisuća kuna nabavljen iz EU sredstava, te videokolonoskop za kojeg je novac, odnosno 187 tisuća kuna, dalo Ministarstvo zdravstva.

Odsad će tako na prvom katu bolnice biti objedinjena internistička endoskopija, a ovdje će se obavljati i zahvati na pacijentima u dnevnoj bolnici.

Uz glavni prostor za preglede, novouređeni dio sadrži i pomoćne prostorije – od onih za oporavak pacijenata, šalterski rad, liječnički prostor i prostor za pranje instrumenata, kao i sanitarni čvor, te čajnu kuhinju.

Dolazak na sutrašnje otvorenje ovih prostora najavio je i ministar zdravstva Milan Kujundžić.

Pročitajte i ovo

MAJSTORSKA POSLA

Preopterećeni vod zbog “majstorskih” radova ostavio Dugu Resu večeras bez struje