Skini našu aplikaciju

Slušaj i gledaj online

 • weather-image

  23C° Karlovac

 • weather-image

  23C° Duga Resa

 • weather-image

  22C° Ogulin

 • weather-image

  23C° Ozalj

 • weather-image

  22C° Slunj

Sport KICKBOXING Podijeli

Svečano otvoren ovogodišnji Europski kup Karlovac Open: stigla 1.674 natjecatelja iz 27 država

Cicvara: Sve više je potpore, priznanja i shvaćanja koliko je ovo važan događaj, ne samo sportski, nego i turistički za cijeli naš grad i županiju.

KARLOVAC – Jutrošnjim svečanim otvorenjem u Sportskoj dvorani, i službeno je započeo Europski kickboxing kup Karlovac Open 2021., koji je ove godine, unatoč zahtjevnoj situaciji, okupio čak 1.674 natjecatelja iz 27 država.

Najveći je to ovogodišnji kickboxing turnir u svijetu, naglasio je Zoran Cicvara, predsjednik Organizacijskog odbora, koji se na svečanosti otvorenja zahvalio svim sudionicima na dolasku, visokim gostima, kao i sucima iz nekoliko država, pred kojima će u ova dva dana biti jako puno posla.

– Uspjeli smo okupiti ovako velik broj, što je ponajviše moja zasluga kao menadžera turnira. Međutim, sve ovo ne bi moglo funkcionirati bez roditelja mog kluba, koji su zauzeli svoje pozicije pa je svatko zadužen za jedan dio organizacije. Svake godine sam sve sretniji i zadovoljniji jer vidim da uspjesi iz prethodnih godina nisu bili slučajni, nego je ovo sad postala jedna tradicionalna sportska priredba velikog formata, koju podupiru Predsjednik Republike i predsjednik Vlade. Sve više je tu potpore, priznanja i shvaćanja koliko je ovo važan događaj, ne samo sportski, nego i turistički za cijeli naš grad i županiju.

A koliko je ovo natjecanje donijelo gradu i županiji, Cicvara je pojasnio s aspekta pružatelja smještaja.

– Ako nazovete i pitate bilo koji hotel, hostel ili apartman, nema jednog jedinog slobodnog kreveta. Ljudi spavaju i u Zagrebu i Jastrebarskom. Jako sam zadovoljan jer znam da sam, uz pomoć Grada Karlovca, Karlovačke županije i ekipe oko mene, uspio mnogim ljudima poboljšati financijsku situaciju u njihovim poduzećima, ugostiteljskim objektima… I tako bi trebalo biti i ubuduće, da turizam i sport budu povezani. I Ministarstvo turizma i sporta je prepoznalo taj napor mene i mog kluba i počelo nas je podržavati. I sad sam u situaciji da se više ne znojim po noći i razmišljam hoćemo li se pokriti, hoćemo li imati dovoljno novaca da platimo medalje, pehare itd.

Natjecanje će se odvijati u Sportskoj dvorani i dvorani Osnovne škole Grabrik, organizacijski sve ide prema planu, a održavanje turnira, podsjetimo, odobrio je Nacionalni stožer civilne zaštite na temelju opsežnog elaborata kojeg je Cicvara izradio. Pojasnio je da na turniru sudjeluje samo 10% hrvatskih natjecatelja, koji nisu testirani, te 90% stranaca koji ne mogu ući u Hrvatsku ako nisu testirani. A hrvatskim natjecateljima dana je obaveza da se moraju testirati ako žele nastupiti. I to je način na koji je uspostavljena situacija u kojoj ne može doći do širenja zaraze koronavirusom.

Pročitajte i ovo

NJUŠKE

U Utinji na udomljavanje čeka 150 pasa, možda netko baš ovdje čeka da vam uljepša dan