Skini našu aplikaciju

Slušaj i gledaj online

 • weather-image

  18C° Karlovac

 • weather-image

  18C° Duga Resa

 • weather-image

  17C° Ogulin

 • weather-image

  18C° Ozalj

 • weather-image

  17C° Slunj

Život NACIONALNO SVETIŠTE Podijeli

„Sveti Josip istesan je na Božju sliku“

Više od 500 hodočasnika jučer u Nacionalnom svetištu na Dubovcu slavilo sv. Josipa radnika

Više od 500 hodočasnika iz župa diljem Hrvatske sudjelovalo je jučer na centralnom misnom slavlju u Nacionalnom svetištu sv. Josipa na Dubovcu u povodu blagdana sv. Josipa radnika.

Sveti Josip puno govori, ali s malo riječi

Središnju misu predvodio je pročelnik Katedre povijesti kršćanske literature i kršćanskog nauka na Katoličkom bogoslovnom fakultetu Zagrebačkog sveučilišta prof. dr. sc. Ivana Bodrožića. Propovijedao je kako je sv. Josip svojim primjerom i radom pokazao kako od neuglednog drveta može nastati nešto korisno, ali uz mnogo truda i žrtve.

– Sveti Josip istesao je sebe da bi bio Božja slika i onaj kome Bog može povjeriti svoga Sina, poručio je Bodrožić.  Upozorio je da u današnje vrijeme “postoje bezbožni projekti kojima se želi tesati našu svijest da ne bude Božja već ljudska, kojima se ne želi oblikovati već izobličiti ljudski karakter, koji žele obezvrijediti Boga i našu vjeru, potisnuti ono istinsko i božansko i kojima je cilj stvarati naraštaje oblikovane prema ljudskim strastima“.

– Samo oni koji imaju Josipovu pravednost i poniznost, koji će raditi za vječni život, za stvarno dobro mogu zajamčiti svjetlu budućnost hrvatskom narodu.

Rektor Nacionalnog svetišta mons. Antun Sente dr. sc. Ivanu Bodrožiću darovao je medalju svetog Josipa izrađenu povodom proslave 330. obljetnice proglašenja svetog Josipa zaštitnikom Hrvatske.

Pročitajte i ovo

TRADICIJA

Karlovački kućni ljubimci dobili blagoslov u povodu blagdana sv. Franje