Slušaj i gledaj online

 • weather-image

  -1C° Karlovac

 • weather-image

  -1C° Duga Resa

 • weather-image

  1C° Ogulin

 • weather-image

  -1C° Ozalj

 • weather-image

  -7C° Slunj

Županija STIŽE LI I KRAMPUS? Podijeli

Sveti Nikola donijet će sjednicu Vlade u Karlovcu i niz lokalnih tema za Plenkovićevu ekipu

Šestog prosinca Vlada dolazi u Karlovac

U mjesecu darivanja hrvatska Vlada održat će sjednicu u Karlovcu.

Tako će 6. prosinca sveti Nikola Karlovcu i županiji donijeti premijera i cijelu ministarsku ekipu, a gdje će se sjednica održati, znat će se ovog tjedna. Naime, ured župana je premalen, pa će se nadležne službe malo pomučiti da pronađu odgovarajući prostor. Hoće li to biti Zorin dom, Dom HV, Aquatika ili neki drugi prostor, pa čak i privatni, još nije poznato.

Ovakve sjednice po županijskim centrima postale su uobičajene u Plenkovićevom mandatu, a obično služe za osluškivanje prijedloga i tema koje muče općine i gradove županije u koju Vlada dolazi, a onda i za njihovo rješavanje. Karlovačko zasjedanje prema svemu sudeći, obilježit će rješavanje imovinsko-pravnih odnosa između gradova i općina te države.

Tako bi se na dnevnom redu, među ostalim, trebale naći ogulinske teme poput vlasništva cesta, ali i vojarni,  karlovačke teme poput vojarne Luščić, potom sudbina dvorca Bosiljevo, a od zanimljivih dugoreških svakako pitanje Kasara, zgrade FINA-e i čišćenje korita Mrežnice. Neslužbeno, financijski “najteži” projekt o kojem bi svoje trebala reći i Vlada jest aglomeracija Karlovac – Duga Resa.

 

Pročitajte i ovo

OCIJENILI PACIJENTI

Naj doktori i ove su godine Marija Spajić i Bojan Fanfani iz karlovačke bolnice, Snježana Vučić Peris iz Karlovca te Dragan Mejakić iz Ogulina