Skini našu aplikaciju

Slušaj i gledaj online

 • weather-image

  0C° Karlovac

 • weather-image

  -0C° Duga Resa

 • weather-image

  -1C° Ogulin

 • weather-image

  -1C° Ozalj

 • weather-image

  -1C° Slunj

Život SVEČANO U SVETIŠTU NA DUBOVCU Podijeli

Svetkovina je zaštitnika Hrvatske: Nacionalno svetište svetog Josipa u Karlovcu spremno prihvaća na tisuće hodočasnika

Samo tijekom vikenda stiglo je više od tisuću vjernika iz zemlje i inozemstva

Brojni hodočasnici i štovatelji svetog Josipa, njih više od tisuću iz zemlje i inozemstva, proteklog su vikenda pohodili Nacionalno svetište u Karlovcu uoči svetkovine svetog Josipa.

Najbrojniji hodočasnici bili su članovi Molitvenog vijenca Kraljice obitelji. Njih tristotinjak pristiglo je iz svih dijelova Hrvatske. Njima su se pridružili i članovi Katoličke misije iz Graza – Austrije, zatim dječji zbor „Don Boscova radost“ iz Zagreba koji je animiramo hodočasničku svetu misu, te vjernici iz Dugopolja, Lukaveca, Daruvara, Šibenika, Garčina, Vrbanje, Soljana, Zaprešića, Čučerja, Sesvetskog Kraljevca, Brckovljana i Mokošice, te različitih dijelova grada Zagreba.

Jučer na prvu svetu misu u 7 sati u Svetište su pristigli hodočasnici iz Posušja i Tomislavgrada.

U poslijepodnevnim satima zvona Svetišta označila su dolazak hodočasnika koji su se pješice uputili iz zagrebačkog naselja Vrapče u Karlovac. Radosni i ispunjena srca ušli su u Svetište pjevajući „Josipe, o oče sveti“.Večernju svetu misu slavio je vlč. Anđelko Horvatić, župnik župe Svetog Petra iz Petrovskog, predvodeći stotinjak svojih župljana na hodočašće k svetom Josipu. Zajedno s njima u misnom slavlju sudjelovalo je i pedesetak članova studentske zajednice iz Zagreba.

Brojni hodočasnici očekuju se u Svetištu i danas, na sam blagdan. Središnje misno slavlje u 11 sati predvodi pomoćni biskup zagrebači mons. Ivan Šaško. Cijeli dan bit će ovo prilika vjernicima da zaštitniku Domovine i grada Karlovca, predaju svoje zahvale i molitve.

Pročitajte i ovo

JOSIPOVE SRIJEDE

“Bit hrvatskih obitelji i naroda je duhovna podloga. Žive bi nas progutali kad smo napadnuti, da nismo molili i vjerovali, a branitelji nosili krunice”