Skini našu aplikaciju

Slušaj i gledaj online

 • weather-image

  -5C° Karlovac

 • weather-image

  -6C° Duga Resa

 • weather-image

  -7C° Ogulin

 • weather-image

  -5C° Ozalj

 • weather-image

  -6C° Slunj

Županija PREDBLAGDANSKO DRUŽENJE Podijeli

Svi projekti Karlovačke županije bit će mjerljivi

Nakon kratkog blagdanskog predaha, u Županiji i u 2018. nastavljaju istim tempom

Mjerljivi će biti rezultati rada Karlovačke županije.

Najavio je to župan Damir Jelić na predblagdanskom susretu s novinarima. Već početkom veljače nastavljaju s radom na terenu, ali i na projektima koje su dogovorili s općinama i gradovima.

– Sustav obrane od poplave je sigurno jedan od velikih projekata koji je pred nama. Ali, negdje krajem siječnja ili početkom veljače prezentirat ćemo vam sve naše projekte u Karlovačkoj županiji. Od ideje, a neke i već blizu uporabne dozvole. Tako ćete imati referentnu listu kako bi nas mogli pratiti i da nema puno politizacija u negativnom kontekstu, nego konkretan rad.

Tri su cilja koja planiraju u mandatu ostvariti – puno radnih mjesta u funkciji nataliteta, turizam u funkciji radnih mjesta i društveno – socijalna osjetljivost. Svaka od točaka ima dvadesetak projekata koje se planira realizirati. Razvojni fond je jedan od njih.

Razvojni fond dijelom namijenjen i pronatalitetnoj politici

– Razvojni fond će u sljedećoj godini će imati par milijuna kuna za potrošiti. Očekujemo više od 20 milijuna kuna u 2019. godini. Sada je na nama da s gradonačelnicima i načelnicima općina dogovorimo što s tim razvojnim fondom. Ono što je sigurno da će nekoliko milijuna kuna ići u pronatalitetnu politiku, ako ne i više. To neću samostalno donositi. Htio bih čuti ljude s terena i različita promišljanja.

Stanovnicima je pak za blagdane Jelić zaželio što više božićne atmosfere.

– Ako je natalitet u pitanju, bez obzira bili vjernici ili ne, baš za Božić se jedno dijete rodilo. Nekima dijete, nekima otkupitelj Isus Krist. Više bih volio ovakve božićne atmosfere da nam ide praktično svakodnevno i to je broj jedan u našoj županiji. Što tu možemo napraviti, pa i jedno dijete je puno.

Pročitajte i ovo

AKO NEĆE NITKO...

Boljar ambiciozan: Grad želi sam napraviti dom za starije u Tušmeru