Skini našu aplikaciju

Slušaj i gledaj online

 • weather-image

  2C° Karlovac

 • weather-image

  1C° Duga Resa

 • weather-image

  -0C° Ogulin

 • weather-image

  1C° Ozalj

 • weather-image

  0C° Slunj

Život BESPLATNE RADNE Podijeli

Svi učenici dvije dugoreške osnovne škole dobit će besplatne radne bilježnice

Nabavit će ih Grad Duga Resa nakon rebalansa kojim će osigurati potrebnih 230.000 kuna

Nabava besplatnih radnih bilježnica za sve učenike dugoreških osnovnih škola, od 1. do 8. razreda, bit će provedena nakon skorašnjeg rebalansa proračuna.

Poručio je gradonačelnik Tomislav Boljar roditeljima sa današnje sjednice Gradskog vijeća.

Bit će osigurano 230 tisuća kuna za tu namjenu, ali novac za udžbenike neće planirati za novu školsku godinu zbog najava da se udžbenici ipak neće mijenjati do iduće godine.

Postupak nabave radnih bilježnica najvjerojatnije će provesti Grad, ali više će se znati nakon rebalansa proračuna idući tjedan

No, službene infromacije da do promjene udžbenika neće doći iz resornog ministarstva još nema, upozorila ga je vijećnica Dijana Zadrović (HDZ), inače ravnateljica škole u Generalskom Stolu.

–  Službeni dopis iz Ministarstva znanosti i obrazovanja o mijenjanju udžbenika sljedeće godine nikakav nije došao i danas sam to službeno još jednom provjerila. Znači ta informacija može i ne mora biti točna, rekla je Zadrović.

– Dvije škole na području grada Duge Rese mogu bez brige reći roditeljima svoji učenika da će radne bilježnice za sve učenike od 1. do 8. razreda biti nabavljene preko Grada Duge Rese. To je kompromis jer ne možemo ići u nabavu knjiga kad ne znamo da li će te knjige trajati godinu dana, dvije ili više, poručio je Boljar.

Pročitajte i ovo

JOSIPOVE SRIJEDE

“Bit hrvatskih obitelji i naroda je duhovna podloga. Žive bi nas progutali kad smo napadnuti, da nismo molili i vjerovali, a branitelji nosili krunice”