Skini našu aplikaciju

Slušaj i gledaj online

 • weather-image

  0C° Karlovac

 • weather-image

  0C° Duga Resa

 • weather-image

  -1C° Ogulin

 • weather-image

  -0C° Ozalj

 • weather-image

  -1C° Slunj

Karlovac GRADONAČELNIKOVO IZVJEŠĆE Podijeli

Svom i radu Gradske uprave u prvih pola godine Mandić dao poticajnu četvorku

Gradskim vijećnicima na sutrašnjoj će sjednici podastrijeti detalje

Poticajnom četvorkom ocijenio je danas gradonačelnik Karlovca Damir Mandić svoj i rad gradske uprave u prvih šest mjeseci rada.

Na pressici uoči sutrašnje sjednice Gradskog vijeća na kojoj će podnijeti izvješće o radu, Mandić je rekao da pred sebe stavljaju visoke ciljeve.

– Uvijek se može više i bolje, naglasio je.

Mandić i njegovi suradnici u šest mjeseci odradili su čak 40 sastanaka u ministarstvima i agencijama kako bi pokrenuli za Karlovac važne projekte. Naglasak je stavljen na one koji će otvarati radna mjesta odnosno rješavati egzistencijalne probleme građana. Grad je tražio i jeftin novac, onaj iz EU pa ni jedan natječaj im nije i neće promaknuti. Vrijednost projekata za koje novac traže, a na kojima je Grad nositelj ili samo partner, vrijedni su oko 70 milijuna kuna.
Učinkovitost javne uprave veća je i zahvaljujući projetu objedinjene javne nabave. Ugovor za struju je već potpisan i očekuju se uštede od 20 posto.

– Potpisnici javne nabave za struju su gradske ustanove, gradske tvrtke, školama i mjesnim odborima i gradskim četvrtima. Za četiri godine radi se negdje o vrijednosti od 23 milijuna kuna. Bio nam je poseban izazov umrežiti 70 i više subjekata u ovu priču. Očekujemo da će još više ušteda kod osiguranja, telefonije, energenata za grijanje …, kaže Mandić

Gospodarenje otpadom ove će godine biti tema svih tema. Grad će zborovima građana i jakom promidžbom pokušati mijenjati svijest građana. Očekuje se i izmjena cjenika usluge odvoza otpada koji će biti formiran po principu – tko više razdvaja manje će plaćati.

– Novi sustav gospodarenja otpadom će u jednom dijelu sigurno poskupjeti, ali ono što je bitno je da će naši sugrađani moći birati kante od 80 litara ili 120 litara, neki čak i od 60 litara. Javit ćemo se na natječaj kojim ćemo povući sredstva i nećemo ih mi plaćati. Jako je važno imati na umu da idemo sa sufinanciranjem s nacionalne razine. Inače, da nema toga svima nama u gradu odvoz otpada bi poskupio za više od 200 posto, naglasio je Mandić.

Zborovi građana počet će u travnju.

Pročitajte i ovo

BORLIN

I ViK na Noći muzeja: Priča o stoljetnoj vodi uživo na vodocrpilištu Borlin