Skini našu aplikaciju

Slušaj i gledaj online

 • weather-image

  1C° Karlovac

 • weather-image

  1C° Duga Resa

 • weather-image

  3C° Ogulin

 • weather-image

  2C° Ozalj

 • weather-image

  1C° Slunj

Sport TAEKWONDO Podijeli

Taekwondo klub Prana završio uređenje dvorane, otvorenje kompletnog trening centra na jesen

U tri godine klub je u uređenje objekta u bivšoj vojarni Luščić uložio vlastitih 140 tisuća kuna te još 120 tisuća prikupio kroz donacije.

KARLOVAC – Taekwondo klub Prana završio je uređenje dvorane površine 140 kvadrata u prostoru bivše vojarne u Luščiću, a otvorenje kompletnog trening centra najavljuju u jesen.

Klub je 2017. godine od Grada Karlovca na korištenje dobio jedan objekt u bivšoj vojarni Luščić ukupne površine 500 kvadrata i zahtijevao je potpunu adaptaciju od temelja do krova. Zgrada je bila obrasla korovom, zidovi i unutarnja stolarija u vrlo lošem stanju, krov ulegnut zbog popucalih greda i pun rupa, instalacije vode i struje te parket u potpunosti uništeni, prozori razbijeni… Za uređenje takvog objekta, prema ponudama građevinskih tvrtki, trebalo je izdvojiti ogroman iznos sredstava, a kako klub takvim novcem ne raspolaže, nekoliko entuzijasta, uz pomoć roditelja i donacija tvrtki, što financijskih što u materijalu, uhvatilo se obimnog posla uređenja.

U tri godine rada na uređenju objekta klub je utrošio vlastitih 140 tisuća kuna te dobio donacije u vrijednosti 120 tisuća kuna, ne računajući tisuće sati volonterskog rada. Više od trećine krova sanirano je limom, zbog uštede na grijanju spušteno je oko 300 kvadrata stropa, izolirano 100 kvadrata zidova, postavljeno 160 prozorskih stakala, popločeno keramikom 80 kvadrata hodnika, postavljene su nove instalacije struje, potpuno renoviran sanitarni čvor, obnovljen dio unutarnje stolarije te uređeno više od 600 kvadrata zidova. Iznad glavne dvorane sanirane su i oštećene krovne grede, a između dviju dvorana ubačeni su profili i izbetonirani armirani stupovi, kako bi se pojačala krovna konstrukcija. U dvorani koja je uređena u potpunosti je zamijenjen pod i po njemu postavljene tatami strunjače.

Do jeseni u klubu planiraju urediti još jednu manju dvoranu od 70 kvadrata i manju teretanu za natjecatelje te onda upriličiti svečano otvorenje kompletnog trening centra. Tom prilikom spomenut će sve tvrtke i pojedince koji su pomogli u uređenju.

Pročitajte i ovo

FUTSAL

‘Radnice’ u Zagrebu upisale vrlo uvjerljiv poraz od Dinama