Skini našu aplikaciju

Slušaj i gledaj online

 • weather-image

  16C° Karlovac

 • weather-image

  15C° Duga Resa

 • weather-image

  14C° Ogulin

 • weather-image

  15C° Ozalj

 • weather-image

  15C° Slunj

Karlovac NAPREDAK Podijeli

Tehnička škola Karlovac u projektu vrijednom 32 milijuna, sinergija obrazovanja i struke

Čak 21 partner sudjeluje u ovom projektu

Projekt “KaRijERA i JA”, vrijedan gotovo 32 milijuna kuna počeo je danas konferencijom u karlovačkoj Tehničkoj školi koja je i njegov nositelj.

Na projektu sudjeluje 21 partner iz obrazovnog, civilnog i gospodarskog sektora, a financira se sredstvima Europskog socijalnog fonda u stopostotnom iznosu.

Temelj je budućeg Regionalnog centra kompetentnosti koji bi trebao zaživjeti u ovoj školi koja je jedina u Hrvatskoj imenovana takvim centrom za dva obrazovna sektora – elektrotehniku i računalstvo te strojarstvo. Projekt „KaRijERA i JA“ potiče sinergiju obrazovnog i poduzetničkog područja u sektoru elektrotehnike i računalstva stvarajući konkurentniji, kompetentniji i inovativniji stručni kadar.

Razvijanjem novih uvjeta kroz suvremenu infrastrukturu, opremanje specijaliziranih kabineta najmodernijom opremom, unaprjeđenjem postojećih strukovnih programa i programa za učenike s teškoćama i osobe s invaliditetom s više praktične nastave te razvojem novih formalnih i neformalnih programa obrazovanja odraslih rezultirat će usvajanjem novih vještina i kompetencija polaznika potrebnih za zanimanja budućnosti u elektrotehnici i računalstvu, poručeno je s pres konferencije.

Pročitajte i ovo

ZA RAZVOJ

Karlovačka županija objavila tri javna poziva za gospodarstvo