Skini našu aplikaciju

Slušaj i gledaj online

 • weather-image

  0C° Karlovac

 • weather-image

  0C° Duga Resa

 • weather-image

  -1C° Ogulin

 • weather-image

  -0C° Ozalj

 • weather-image

  -1C° Slunj

Županija INOVATORI U KARLOVCU Podijeli

Tehnička škola u Karlovcu domaćin izložbe inovacija: 50-ak njih od vrhunskih tvrtki do učeničkih izuma

Inovativna rješenja na dlanu sljedeća četiri dana u Karlovcu

U Tehničkoj školi Karlovac sljedeća četiri dana održat će se iKA 14- Izložba inovacija Karlovac.

Bijenalna izložba inovacija iKA, zajednička je dugogodišnja aktivnosti HGK Županijske komore Karlovac i Udruge inovatora Karlovačke županije. Na ovom 14. izdanju izložbe moći će se razgledati pedesetak inovacija čiji su autori karlovački inovatori i poduzetnici te članovi partnerskih inovatorskih udruga, rekao je predsjednik karlovačke komore i predsjednik Organizacijskog odbora iKA-e Zlatko Kuzman.

Također, izlažu i inovatori iz susjednog Unsko sanskog kantona i Dolenjske i Bele Krajine pa je i ova iKA međunarodnog karaktera. Dobar dio inovacija na iKA-i je već nagrađivan na najznačajnijim izložbama, u primjeni je i pozitivno utječe na poslovne rezultate svojih tvrtki, pa je ovo dobra prilika da posjetitelji, a prije svega poduzetnici, ovdje u svojem gradu vide svjetska dostignuća novih proizvoda i tehnologija. Među njima i na inovativna rješenja iz robotike  poznatih tvrtki HS Produkt i Aquaestil Plus ili na inovacije iz Tvornice turbina Karlovac i ostale.

I ovaj put nastavlja se tradicija predstavljanja učeničkih radova s ciljem promocije mladih talentiranih kreativaca. Izlagat će Tehnička škola Karlovac, Šumarska i drvodjeljska škola Karlovac, Obrtnička i tehnička škola Ogulin, a zastupljeni su i studenti Veleučilišta u Karlovcu.
U tom smislu će učenici Tehničke škole Karlovac, kao domaćina izložbe imati priliku sudjelovanja na dvije radionice – Izrada mobilnog robota „Roko“, koje smo za njih organizirali u suradnji s našim partnerom Udrugom inovatora Hrvatske. Na radionicama u trajanju od dva školska sata učenici će se uz pomoć mentora Zvonimira Vađona upoznati s osnovama robotike i programiranja, a izrađene mobilne robote zadržat će za daljnje korištenje i učenje.

Suorganizatori izložbe su Udruga inovatora Hrvatske i Zajednica tehničke kulture Karlovačke županije i Karlovca, a supokrovitelji Karlovačka županija, Grad Karlovac i Tehnička škola Karlovac.

Pročitajte i ovo

SURADNJA

Turbina promjena počela s novim programom “Mladi za mlade 2”