Skini našu aplikaciju

Slušaj i gledaj online

 • weather-image

  16C° Karlovac

 • weather-image

  15C° Duga Resa

 • weather-image

  14C° Ogulin

 • weather-image

  15C° Ozalj

 • weather-image

  15C° Slunj

Život U PONEDJELJAK Podijeli

Tehnička škola u Karlovcu sutra ima Dan engleskog jezika: Organiziraju humanitarnu prodaju svijeća

Svijeće su izradili učenici, a prihod od prodaje bit će namijenjen za one slabijeg imovnog stanja

Dan engleskog jezika obilježava se 23. travnja svake godine, na datum koji se tradicionalno slavi kao rođendan i obilježava kao dan smrti Williama Shakespearea.
Tim povodom Tehnička škola Karlovac sutra, 25. travnja, ima dan otvorenih vrata koji organizira aktiv engleskog jezika.

U predvorju škole bit će održana humanitarna prodaja svijeća s citatima iz djela Williama Shakespearea koje su s nastavnicama Sandrom Tomac Lovasić i Helenom Jajčević izradili učenici.
Sredstva prikupljena prodajom pomoći će nekome od učenika Tehničke škole u teškoj financijskoj ili obiteljskoj situaciji, a odluku o tome kome su najpotrebnija zajednički će donijeti razrednici i stručna služba škole.

Osim humanitarnog karaktera, svijeće imaju i onaj ekološki.

Naime, izrađene su od vrijedno sakupljanih limenki iz domaćinstva kojima su uklonjene naljepnice i ostatci ljepila, odrezani oštri dijelovi te su obojene temeljnom bojom i slojem završne boje, obje na bazi vode. Na kraju su ukrašene tehnikom decupagea, a motive su također dizajnirali sami u programu Canva i ispisali na rižin papir, koji je bio najpogodniji medij za prenijeti ih na limenke.

-Uloške smo kupili kod karlovačkog proizvođača svijeća, čime smo još jednom pokazali da pazimo na naš ugljični otisak, ali i podržavamo razvoj lokalnog poduzetništva.
Pozivamo sve zainteresirane da nas posjete na danu otvorenih vrata 25. travnja od 9 do 18 sati i odaberu svijeću sa zanimljivom porukom za sebe ili za poklon, ali i pogledaju prezentaciju o Williamu Shakespeareu te riješe naš kviz o engleskom jeziku, poručuju iz Tehničke škole.

Pročitajte i ovo

ZA RAZVOJ

Karlovačka županija objavila tri javna poziva za gospodarstvo