Skini našu aplikaciju

Slušaj i gledaj online

 • weather-image

  25C° Karlovac

 • weather-image

  25C° Duga Resa

 • weather-image

  25C° Ogulin

 • weather-image

  25C° Ozalj

 • weather-image

  24C° Slunj

Županija STOP ONIMA S POVIŠENOM Podijeli

Termovizijska kamera u karlovačkoj bolnici: Mjeri temperaturu na ulasku u hitni prijam

Kamera je jedna od 29 koje su hrvatski rotarijanci donirali bolnicama od Vinkovaca do Dubrovnika

Karlovačka bolnica jedna je od dvadesetak u Hrvatskoj koja od sada, zahvaljujući hrvatskom Rotary klubu, ima termovizijsku kameru. Postavljena je na ulaz u Hitni bolnički prijam i služit će za mjerenje temperature osobama prije ulaska u taj prostor.

Tako će se spriječiti da netko tko je zaražen, a da to ni ne zna, unese virus u bolnicu.

– Pri samom ulasku ga možemo detektirati, prepoznati pojačanu temperaturu i  odmah smjestiti u ambulantu za povišenu temperaturu i osipna stanja gdje se može zbrinuti, a da nam ne ugrozi ostale pacijente i djelatnike, kaže ravnatelj dr. Ervin Jančić.

Hrvatski rotarijanci bolnicama su donirali 29 termovizijskih kamera ukupno vrijednih skoro tri milijuna kuna. Bespovratna sredstva su osigurana iz Rotary zaklade.

Svatko s povišenom temepraturom neće moći ući

– Opremili smo dvadesetak bolnica u Republici Hrvatskoj, od Vinkovaca do Dubrovnika. Ideja je da preveniramo ulazak osoba s povišenom temperaturom u zdravstvene ustanove. To ne mora nužno biti koronavirus. Sasvim je izvjesno da ovo nije jedini nevidljivi neprijatelj s kojim smo suočeni. On je možda danas aktualan, ali ono što je bitno da ova donacija ima dugoročan, održiv učihnka i svakako će pomoći zdravstvenim ustanovama u budućnosti u borbi protiv ovakvih izazova, pojasnio je guverner Rotary Districta 1913 Danijel Jozić.

Ovoj akciji pridružili su se i karlovački rotarijanci iz dva kluba Karlovac i Karlovac – Dubovac. Pomagali su i u jeku epidemije. Bolnici su donirali tada prijeko potrebne vizire, maske i ostalu zaštitnu opremu.

– Donacije rotarijanaca karlovačkoj bolnici sežu u zadnjih 11 godina, podsjetio je dr. Jančić. – Prevencija bolesti je jedan od prioriteta Rotaryja, dodao je guverner Jozić.

Rotarijanci planiraju nastaviti svoje od prije planirane aktivnosti. Već godinu dana rade na sustavu digitalizacije hrvatskog obrazovnog sustava.

– Pokušavamo u prva četiri razreda osnovnih škola donirati male uređeje, microbitove, kako bi ta djeca od prvog razreda na jedan inovativan i kreativan način savladavala nastavni sadržaj.

Vezani članci

Pročitajte i ovo

NAJNOVIJE O KORONI

Rezultati o koroni za Karlovačku županiju još se čekaju