Skini našu aplikaciju

Slušaj i gledaj online

 • weather-image

  19C° Karlovac

 • weather-image

  19C° Duga Resa

 • weather-image

  18C° Ogulin

 • weather-image

  19C° Ozalj

 • weather-image

  18C° Slunj

Život SVE POD KONTROLOM Podijeli

Termovizijskim kamera predsjednica Kolinda Grabar Kitarović provjerila sigurnost državne granice

Naša policija je iznimno profesionalna i dobro opremljena

Predsjednica Kolinda Grabar Kitarović kasno sinoć obišla je Postaju granične policije Cetingrad i Granični prijelaz Maljevac kako bi se sama uvjerila sa stanjem na tom dijelu granice između BiH i Hrvatske.

Nakon sastanka s čelnicima policije, zamjenikom ravnatelja policije Josipom Ćelićem i načelnikom postaje Damirom Butinom, Grabar Kitarović se na terenu uvjerila o stanju zaštite hrvatske granice od ilegalnih prijelaza s područja BiH.  Na brdu Buhača posjetila je policijsku patrolu i termokamerom gledala granično područje na kojem se često bilježe ilegalni prijelazi. Vidjela je samo dvije životinje.

Pozdravila je potom i djelatnike Graničnog prijelaza Maljevac.

Predsjednica je teren obišla na poziv građana, koji se žale zbog sigurnosti

– Sama sam se uvjerila u to da je naša policija iznimno profesionalna, kao što vidite iznimno su dobro opremljeni, kako raznim letjelicama tako i raznim termovizijskim kamerama, pokrivaju cijelu zelenu granicu i u toj reakciji u suradnji s bosankso hercegovačkom policijom vrlo brzo se reagira na bilo kakav ilegalni pokušaj prelaska granice, rekla je Grabar Kitarović.

Na dijelu državne granice s BiH posljednjih mjeseci zabilježen je veći broj pokušaja ilegalnih prelazaka u Hrvatsku i Europsku uniju.

– Bilo je situacija kada je na graničnom prijelazu u jednom trenutku bilo 250 migranata. Po potrebi, ovisno o situaciji na terenu, broj policijskih službenika se diže u onom broju koji je potreban, rekao je zamjenik glavnog ravnatelja Policije Josip Ćelić dodavši da Hrvatska policija ima sasvim dovoljan broj policajaca za zaštitu državne granice.

Pročitajte i ovo

MARATON NA KORANI

Romano Mužak i Ivana Žigman prvi na Finswimming maratonu Korana