Skini našu aplikaciju

Slušaj i gledaj online

 • weather-image

  15C° Karlovac

 • weather-image

  15C° Duga Resa

 • weather-image

  15C° Ogulin

 • weather-image

  15C° Ozalj

 • weather-image

  14C° Slunj

Dragi prijatelji, kao što znate u samoizolaciji sam od 16. listopada, jer sam bio u kontaktu s članom Odbora za nacionalnu sigurnost Frankom Vidovićem, koji je bio pozitivan na Covid 19, napisao je Škoro pozitivan na korona virus Često u lošim ljubavnim vezama znamo zatvarati oči pred onim očiglednim - da je došlo vrijeme za kraj, no stvarnost se ne može nijekati zauvijek. Ovi su ljudi iskreno otkrili svoje trenutke 'prosvjetljenja' 'Znala sam da je kraj kad mi je rekao da šutim dok sam rađala' Bivši engleski nogometaš, a sad kolumnist za engleski Mirror, napao je Pepa Guardiolu da je kopirao Cruyffa i da nije ni među deset najboljih trenera u povijesti, kao što to neki misle 'Da su meni dali milijardu funti, i ja bih nešto osvojio sa Cityjem' Hrvatski reprezentativni napadač Ante Rebić (27) oporavio se od ozljede lakta te se priključio treninzima AC Milana, objavili su talijanski mediji. Rebić je pauzirao mjesec dana i gotovo sigurno neće igrati u četvrtak u susretu Europske lige protiv praške Sparte, ali mogao bi biti na raspolaganju treneru Stefanu Pioliju u nedjelju u prvenstvenom susretu u gostima kod Udinesea. Pa i izborniku Zlatku Daliću, koji ga je za akciju u studenom stavio na pretpoziv. Hrvatski napadač ozlijedio je lakat 27. rujna u utakmici protiv Crotonea. Njegov povratak odlična je vijest za Milan, koji je vodeći u Serie A. Rebić je prošle sezone briljirao u proljetnom dijelu talijanskog prvenstva, te je na kraju bio najbolji strijelac Milana s 11 golova. Ozljeda je prošlost: Ante Rebić vratio se Milanovim treninzima

Županija SLOŽNA BRAĆA KUĆU GRADE Podijeli

Tim od 10 pravnika u Ogulinu se i formalno ‘hvata’ 300 čestica za retenciju

Ogulinski sporazum primjer suradnje državne, regionalne i lokalne razine

Najava Karlovačke županije o pružanju pomoći Gradu Ogulinu i Hrvatskim vodama u projektu izgradnje retencije, danas je i formalizirana.

Potpisan je sporazum kojim će pet timova po dva pravnika raditi na otkupu 270 od preostalih 300 nerješenih čestica.
Njih, prema današnjem sporazumu, ustupaju: Županijska uprava za ceste, KODOS, KARLA, opće bolnice Karlovac i Ogulin, županija te Grad Ogulin.

Tako će nakon punih 15 godina, od kako se govori o reteneciji kao spasu Ogulina od poplava, ovaj projekt konačno dobiti dodatni impuls.

Uskoro četiri građevinske dozvole za projekt težak 15 milijuna eura

– Ovo je jedinstven model suradnje i Hrvatskim će vodama biti od velike pomoći. Projekt je vrijedan 15 milijuna eura i za njega će biti osigurano 85 posto europskoga novca. Očekuje nas izdavanje četiri građevinske dozvole do kraja godine, za imovinsko pravne odnose utrošit ćemo 20 milijuna kuna, a treću fazu projekta, početak izgradnje očekujemo iduće godine, rekao je generalni direktor Hrvatskih voda Zoran Đuroković.

Do izgradnje retencije očistit će se Đulin ponor od smeća i nanosa kako bi protok za velikih voda bio veći. Preliminarna čišćenja su već obavljena, međutim za ono pravo trebat će pričekati mišljenje speleologa i ostalih stručnjaka. Zbog toga za ovu zimu Duroković nema garancija samo nadu za Ogulince da će im hidrološke i meteorološke prilike ići na ruku.

Kad se utreniraju na Ogulinu, pravnički timovi posao nastavljaju u Karlovcu

Nakon što ova pilot suradnja završi u Ogulinu nastavit će se u Karlovcu, najavio je župan Damir Jelić.

– Ogulin će braniti Karlovac od poplava jer će se pet timova nakon 300 čestica u Ogulinu morati uhvatiti sa čak 11 tisuća neotkupljenih čestica u Karlovcu.

Hrvatske vode intenzivno rade i na projektu obrane od poplava za grad Karlovac kako bi i on bio spreman u 2018. za apliciranje i povlačenje 670 milijuna kuna.

Odlična metoda suradnje

Iako je pozvano svih 14, potpisivanju sporazuma prisustvovalo je i troje saborskih zastupnika iz 7. Izborne jedinice: Marija Jelkovac, Tomislav Klarić i Davor Ivo Steir. Stier je poručio kako je ovaj sporazum dobar primjer kada se krene putem suradnje, a ne svađe.

Pročitajte i ovo

KARLOVAČKA ŽUPANIJA

U dva doma za starije trenutno 34 pozitivna korisnika