Skini našu aplikaciju

Slušaj i gledaj online

 • weather-image

  -5C° Karlovac

 • weather-image

  -6C° Duga Resa

 • weather-image

  -7C° Ogulin

 • weather-image

  -5C° Ozalj

 • weather-image

  -6C° Slunj

Županija SANACIJA Podijeli

Tisuću kućanstava danas bi trebalo dobiti struju, konačno

Najjače je “udarilo” na dugoreški prsten

Čak tisuću kućanstava u Karlovačkoj županiji, najviše na dugoreškom području, još uvijek nema struje, no svima njima danas bi električna energija trebala doći.

Rekao je za Radio Mrežnicu direktor Elektre DP Karlovac Zvonko Spudić.

Zamolio je za razumijevanje te rekao kako su djelatnici Elektre bili spremni, no problemi su se javljali zbog neočišćenih lokalnih puteva i nemogućnosti probijanja do mjesta kvarova. Zato je HEP angažirao vanjske izvođače da “prokrče”, a potom su se njihovi djelatnici probijali uglavnom pješice do mjesta kvarova.

– Radi se o vodičima gdje je raspon između stupova oko 70 metara u prosjeku, a snijeg je pao na žice koje su jednostavno pukle. Kvarova je bilo na području cijele županije, ali uvjerljivo najviše na području dugoreškog prstena, rekao je Spudić.

Nije samo težak snijeg uzrokovao pucanje vodova već i brojno drveće koje je padalo kao ludo. Brojne ekipe bile su jučer cijeli dan na terenu i to do 23 sata te prespajale električnu energiju koliko su stigli.

-Tijekom današnjeg dana svih oko tisuću kućanstava trebalo bi dobiti struju, rekao je Spudić.

Inače, na vrhuncu jučerašnjih nestanaka bez struje je bilo oko 6 tisuća kućanstava.

Pročitajte i ovo

ODBOJKA

Ipak bez čuda u Zagrebu: ‘Mladostašice’ odigrale jako dobru utakmicu, glatko nadigrale ‘Kelteksice’ i prošle u finale Kupa