Skini našu aplikaciju

Slušaj i gledaj online

 • weather-image

  22C° Karlovac

 • weather-image

  22C° Duga Resa

 • weather-image

  21C° Ogulin

 • weather-image

  22C° Ozalj

 • weather-image

  21C° Slunj

Županija ŽUPAN U TOUNJU Podijeli

Tounj: Od sira preko mosta do poslovnih zona, puno planova za razvitak kraja

Župan i suradnici danas boravili u Tounju

Od tounjskog sira preko mosta i Starog grada, do poslovnih zona – sve to bile su teme danas održanog kolegija župana u Tounju.

Župan i suradnici s vodstvom su općine raspravljali o gospodarskim i turističkim projektima koje općina namjerava realizirati, poput poslovnih zona Vrtača i Kukača, rješavanje pitanja Turističke zajednice, stavljanje u funkciju turističkih potencijala općine kao što su spilja, šetnice i staze, Stari grad Tounj te znameniti Tounjski most.

Razgovaralo se i o obnovi prometnica, posebno spoja ceste D-23 s prometnicom Kukača – Tržić Tounjski – Slunj, energetskoj obnovi Područne škole Tounj, za koju je završena projektna dokumentacija, kao i mogućnosti izgradnje stambene zgrade putem APN-a.

Načelnik Ivica Sopek iskazao je i interes općine te lokalnih proizvođača za zaštitu Tounjskog sira, koji kao prepoznatljiv autohtoni proizvod ima dugu tradiciju proizvodnje u ovom kraju.

Novouređena dionica županijske ceste  u Kamenici Skradničkoj, na kojoj je ŽUC u vrijednosti 400 tisuća kuna izvršio radove sanacije i opremanja bila je zadnje odredište župana, suradnika i općinske vlasti

Zaključeno je da Općina Tounj, iako sa skromnim proračunom, intenzivno i uspješno radi upravo na onim ciljevima koje je kao svoje prioritete istakla Karlovačka županija, a to je otvaranje radnih mjesta u funkciji nataliteta, razvoj turizama u funkciji otvaranja radnih mjesta i društveno socijalna osjetljivost, a sve u svrhu demografske obnove ovog prostora. Kako je naglasio župan Jelić Karlovačka županija će sredstvima iz svog Razvojnog fonda podržavati upravo takve projekte.

 

Pročitajte i ovo

ČUVAR MOSTA

Tajna Lipskog mosta: Je li u njemu prije 103 godine zazidano tijelo Tome Drndaša?