Skini našu aplikaciju

Slušaj i gledaj online

 • weather-image

  -1C° Karlovac

 • weather-image

  -1C° Duga Resa

 • weather-image

  -0C° Ogulin

 • weather-image

  -1C° Ozalj

 • weather-image

  -1C° Slunj

Županija 4 VIJEĆNIKA VS. JELIĆ Podijeli

Tounjski HDZ-ovci “zaratili” s Jelićem i istupili iz stranke. On odgovara: Nek im je sa srećom

Problemi počeli pred par mjeseci zbog odluke načelnika o seljenju baze, na koju su u međuvremenu vijećnici pristali

Četiri nekad HDZ-ova vijećnika u Tounju Mato Matešić, Mirko Brletić, Željko Pribanić i Nikola Fumić odlučili su očito “zaratiti” sa županijskim HDZ-om i njegovim šefom Damirom Jelićem, a ako je suditi po njegovom odgovoru, on im želi sreću.

HDZ-ovci su se prije nekoliko mjeseci pobunili, pa je pobuna “ugušena”, ali ih je šef poslao na stranački sud časti. Ono čemu su se protivili tada bio je plan načelnika Sopeka da preseli asfaltnu baze u Poduzetničku zonu iz pogona kamenoloma. U međuvremenu su promijenili mišljenje i podržali plan, ali im smeta što je njihov stranački šef podržao Sopeka, uvjerio ih da je to program HDZ-a za što su konačno digli ruku, pa dobili poziv za Sud časti. Sad je četvorka odlučila postati bivša, točnije istupiti iz HDZ-a.

Za Jelića je to “lelujava stvar” jer donijeti jednu odluku, pa promijeniti, pa donijeti drugu, pokazuje da stvari “nisu čiste”, a izgleda da ga ne brine ni stabilnost vijeća.

– Nek im je sa srećom, imaju svoju savjest i rade po njoj. Ovdje je očito opterećenost prošlošću, ali okrenimo se budućnosti. Svatko tko zapošljava jednu osobu, vrijedan je hvale. Mogu se samo zapitati zašto se mijenjaju odluke iz dana u dan? Nema logike da je došlo do zaustavljanja procesa koji su vezani za radna mjesta, pa i j+a radim po svojoj savjesti. Vijeće je disperzivnog karaktera, nijedno vijeće ne može biti iznad prosperiteta Tounja. neka se vijeća raspadaju, ali postoji nešto oko čega nema diskusije – to su radna mjesta i mogućnosti koje se stvaraju. Ovo je takav projekt, zaključio je Jelić.

 

 

Pročitajte i ovo

IZVJEŠĆE

159 novih slučajeva zaraze u Karlovačkoj županiji. Dvoje zaraženih preminulo u dugoreškoj bolnici