Skini našu aplikaciju

Slušaj i gledaj online

 • weather-image

  -2C° Karlovac

 • weather-image

  -2C° Duga Resa

 • weather-image

  0C° Ogulin

 • weather-image

  -2C° Ozalj

 • weather-image

  -1C° Slunj

Karlovac SANACIJA Podijeli

Traje sanacija klizišta kod OŠ Skakavac: Da je bilo veće otišao bi i dio škole

Sanacija vrijedna 1,6 milijuna kuna trajat će do 15. siječnja 2021.

Klizište koje se pojavilo kod Osnovne škole Skakavac i zaprijetilo sigurnosti tamošnjih učenika, bit će sanirano do sredine siječnja.

Radove je danas obišao gradonačelnik Damir Mandić i naglasio kako je ovo jedna od većih sanacija klizišta u Karlovcu. A nije jedino.

-Ovo je jedan većih zahvat u Skakavcu, a pred nama je još jedan, čak i krucijalni problem vezano za klizišta – Sv. Ana na Vučjaku te Furači. Na tome se radi.

Vrijednost sanacije klizišta u Skakavcu je1,6 milijuna kuna, no ona je još i veća kada se zna da će njome škola i njeni učenici sada biti sigurni.

-Ne daj Bože da je došlo do većeg klizišta jer i dio škole bi otišao. Zadovoljan sam, rekao je ravnatelj Anto Ćališ.

-Kritično je bilooko same okućnice okoliša škole i igralište. Sada će se na temelju ovog projekta izgraditi zid koji je dužine 90 metara. On je promjenjive visine od 3 do 8 metara čime će se spriječiti daljnje klizanje terena i čime će se riješiti problem podzemnih i procijednih voda,  dodala je gradska pročelnica Ana Hranilović Trubić.

Klizišta na području Karlovca saniraju se uz pomoć sredstava Hrvatskih voda. Da njih nema, naglasio je gradnonačelnik, taj bi posao puno duže trajao.

Pročitajte i ovo

POČELO DANAS

Brzo antigensko testiranje kao test za trudnoću: Dvije crtice znače pozitivno