Skini našu aplikaciju

Slušaj i gledaj online

 • weather-image

  30C° Karlovac

 • weather-image

  29C° Duga Resa

 • weather-image

  28C° Ogulin

 • weather-image

  30C° Ozalj

 • weather-image

  29C° Slunj

Crna kronika VOZE PIJANI, NEREGISTRIRANI... Podijeli

Traktoriste na prometnicama policija će više kontrolirati: Kazne i do 20 tisuća kuna

Ne propuštaju vozila, na prometnice donose blato na kotačima…

Dolaksom ljepših dana na prometnicama je sve više traktora i priključnih vozila, a oni će biti i pod paskom policije.

Traktoristi su na prometnicama sve veća opasnost ili u opasnosti, od toga da voze neregistrirane traktore, da ih često voze i pod utjecajem alkohola, potom na prometnice donose velike količine zemlje koje predstavljaju opasnost za normalno odvijanje prometa, ali i da kad izlaze na glavnu cestu obično ne propuštaju osobna vozila.

Prošle godine bilo je 14 prometnih nesreća u kojima su sudjelovali traktoristi, kažu u PU Karlovačkoj, a poginula je jedna osoba dok su tri ozlijeđene. I ove godine nastavlja se trend prometnih nesreća s traktorima, a zadnja takva bila je u Zadobarju sa stradalim traktoristom.

Policija poziva vozače traktora da  vode računa o tehničkoj ispravnosti traktora i priključnih vozila, da registriraju i osiguraju svoja vozila, da ne upravljaju vozilom prije stjecanja prava na upravljanje i pod utjecajem alkohola, te da prilikom izlaska na suvremeni kolnički zastor uklone blato s kotača i posebice obrate pozornost i propuste sva vozila koja se kreću tom prometnicom. Oni koji se ne pridržavaju navedenih odredbi bit će sankcionirani, a kazne za nepridržavanje ovih odredbi kreću se od 700 do 20 tisuća kuna.

Pročitajte i ovo

POSLA ZA POLICIJU

Na Baniji noćas teško ozlijeđen mopedist, policija istražuje tko je